Το ζήτημα της οριοθέτησης της Βόρειας ΑΟΖ έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό πολιτικό τοπίο.

«Καμία διάθεση δεν έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διεκδικήσει και να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας», υποστηρίζει ο Νικόλας Παπαδόπουλος.
Όπως δήλωσε, «η κυβέρνηση Αναστασιάδη κρύβεται πίσω από την ελληνική κυβέρνηση και δηλώνει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κατάθεση των συντεταγμένων, εάν δεν έχει πρώτα τα σχόλια της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση το ένα με το άλλο. Η Κύπρος δικαιούται άμεσα να καταθέσει τις συντεταγμένες στα Ηνωμένα Έθνη.
Από την πλευρά του, «να σχεδιάσουμε από κοινού την προληπτική εκείνη πολιτική που θα μπορέσει να αποτρέψει τα όποια σχέδια της Τουρκίας», ζητεί ο Γιώργος Λιλλήκας.
Σε δήλωσή του αναφέρει ότι «είναι ορθό βέβαια η Κυπριακή Δημοκρατία να οριοθετήσει την ΑΟΖ της σε όλη της την επικράτεια, όμως δεν θα πρέπει να παραγνωριστούν παράγοντες και παράμετροι οι οποίοι ενδεχόμενα να δημιουργήσουν και προβλήματα. Γι’ αυτό η εισήγηση που κατέθεσα με την επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου είναι για σύγκλιση ειδικής συνεδρίας για να εξετάσουμε και να αξιολογήσουμε από κοινού της προκλήσεις της Τουρκίας».

Πυρά κατά του Προέδρου Αναστασιάδη και από το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτλων.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο απερχόμενος Πρόεδρος διαχειρίζεται με ελαφρότητα μείζονα ζητήματα για τον τόπο.

Ωστόσο εν προκειμένω δεν μπορούμε παρά να συνδέσουμε τη διατύπωση αυτή, με την αναφορά του περί «ΑΟΖ» του ψευδοκράτους, την οποία προφανώς με τη χθεσινή του δήλωση επιδιώκει να διασκεδάσει», αναφέρει.

Την ίδια ώρα ο Σταύρος Μαλάς από τον κατεχόμενο Εξορινό οριοθέτησε την δράση του στο Κυπριακό.
«Θα αγωνισθούμε ώστε η χώρα να απαλλαγεί από τους στρατούς κατοχής, τις εγγυήσεις, τον εποικισμό και για να δοθεί η δυνατότητα στον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες», δήλωσε.

Εντωμεταξύ τις θέσεις του ΕΛΑΜ στο κυπριακό, την οικονομία και άλλα κοινωνικά ζητήματα, παρουσίασε στο Παραλίμνι ο Χρίστος Χρίστου
Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν ο Πατέρας του Σολωμού Σολωμού.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ