Την συμπαράσταση σε εκπαιδευτικούς με αγορά υπηρεσιών και ΔΕΔΕ εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς.

Σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει:

Με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στα ΚΙΕ ο υποψήφιος Προέδρος Σταύρος Μαλάς εκφράζει την συμπαράσταση του σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εργοδοτούνται με το σύστημα αγοράς υπηρεσιών στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Επίσης, καταδικάζει την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, με την οποία εκτοξεύει έμμεσες πλην σαφείς απειλές προς τους επηρεαζόμενους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να τους εκφοβίσει, ώστε να μην απεργήσουν.

Τέτοιες αναχρονιστικές μέθοδοι δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να εγκύψει με σοβαρότητα στα αιτήματα των εκπαιδευτικών, τους οποίους αυθαίρετα και με αντεργατικό τρόπο μετέτρεψε σε αυτοεργοδοτούμενους.

Παράλληλα, ο Σταύρος Μαλάς επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά τη σαφή θέση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του και η οποία προβλέπει:

  1. Ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων όλων ανεξαίρετα των εκπαιδευτικών.
  2. Κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών στα ΚΙΕ, στα μουσικά και αθλητικά σχολεία, στα απογευματινά προγράμματα, στα ΜΙΕΕΚ και στα ολοήμερα σχολεία. Κι αυτή τη θέση θα μετουσιώσει σε πράξη με την εκλογή του στην προεδρία της Δημοκρατίας, εφόσον ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του.

Τη συμπαράσταση του, εξάλλου, εκφράζει ο Σταύρος Μαλάς στους Διδακτορικούς Επιστήμονες Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ), οι οποίοι επίσης εξήγγειλαν απεργιακά μέτρα. Στις 22 Δεκεμβρίου 2017 ο Σταύρος Μαλάς είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΔΕΔΕ στην οποία εξέφρασε τη στήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι νέοι επιστήμονες που εργάζονται τόσο στα δημόσια, όσο και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου.

Γι άλλη μια φορά ο Σταύρος Μαλάς διαβεβαιώνει ότι στο δικό του συμβόλαιο προοπτικής και ελπίδας έχει θέσει ως μια από τις προτεραιότητες του τη νέα γενιά, τους νέους επιστήμονες, αυτούς που θέλουμε να έχουν αξιοπρεπείς μισθούς και όρους εργοδότησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ