Τεκμηρίωση των καταγγελιών για το Συνεργατισμό από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και πειστικές απαντήσεις από το επιτελείο Παπαδόπουλου ζήτησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του Προέδρου προκάλεσαν τεράστιο πρόβλημα στο Συνεργατισμό και την κοινωνία και πρέπει να πει και γιατί έχει καθυστερήσει να προβεί σε αυτές τις καταγγελίες.

«Εγώ δεν θα βιαστώ να προκαθορίσω εάν αυτά τα οποία λέγονται είναι αλήθεια ή όχι. Ένα είναι το γεγονός, ότι δυστυχώς, ο Συνεργατισμός είναι προφανές ότι γίνεται μπαλάκι για ακόμη μια φορά στους πολιτικούς σχεδιασμούς κάποιων επιτελείων ενόψει των εκλογών. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα, είναι καταδικαστέα, είναι επικίνδυνα και δεν πρέπει να αφεθούν να περάσουν έτσι».

Σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο Άντρος Κυπριανού κάνοντας απολογισμό της προεκλογικής εκστρατείας δύο μέρες πριν τις εκλογές, εξέφρασε ικανοποίηση  ότι ο Σταύρος Μαλάς διένυσε όλη αυτή την πορεία με ειλικρίνεια και σοβαρότητα, απέδειξε στην πράξη ότι είναι η πιο αξιόπιστη και σοβαρή επιλογή και απευθύνθηκε στο λαό με ήθος, εντιμότητα και σεβασμό.

«Είναι αλήθεια ότι σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία ο Σταύρος Μαλάς σήκωσε τον πήχη της αξιοπιστίας, της ειλικρίνειας και της σοβαρότητας πολύ ψηλά. Δυστυχώς, οι ανθυποψήφιοι του δεν κατάφεραν να τον ακολουθήσουν». Από τη μια, είπε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συμπεριφερόμενος ως πολιτικός άλλης δεκαετίας, με προεκλογικές δεσμεύσεις και πολλά «θα», έθεσε τη φιλοδοξία της εξουσίας πάνω από το μέλλον του τόπου μας και στην οικονομία ακολούθησε αντιλαϊκή πολιτική «που μας κατέστησε πρωταθλητές στο ρυθμό αύξησης της ανισότητας στην κοινωνία. Έδωσε πάρα πολλά για τους λίγους και λίγα για τους πολλούς».

Από την άλλη, συνέχισε, ο Νικόλας Παπαδόπουλος χαϊδεύει αυτιά με την δήθεν – όπως είπε – νέα στρατηγική που «αν παρ’ ελπίδα εφαρμοστεί θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδα, κινδύνους και εντάσεις». Καθημερινά πλειοδοτεί σε προεκλογικές υποσχέσεις τάζοντας τα πάντα στους πάντες, ενώ τις τελευταίες μέρες έχει εξαπολύσει νέα επίθεση στην Αριστερά «φορτίζοντας το κλίμα με υστερία και εμπάθεια», ανέφερε.

«Δεν μπορούν πλέον να κρύψουν ότι στοχεύουν στην αποδυνάμωση της Αριστεράς. Αυτό θα σημαίνει ότι κάθε ελπίδα για λύση θα εξανεμιστεί ενώ ο κόσμος θα αφεθεί στο έλεος των αντιλαϊκών πολιτικών που θα αφήνουν τους πολλούς απροστάτευτους». Για 9 χρόνια, είπε ο κ. Κυπριανού, ο κ. Παπαδόπουλος ήταν πλήρως ταυτισμένος με τις αντιλαϊκές πολιτικές των Αναστασιάδη και Αβέρωφ.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε τον κόσμο της Αριστεράς, τον κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αναγνωρίζει ότι ο Σταύρος Μαλάς αξίζει, να πάει την Κυριακή στην κάλπη. «Καλούμε τον κάθε πολίτη που ασφυκτιά με τη διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη να στηρίξει το μόνο υποψήφιο που έχει την πολιτική πρόταση για πραγματική αλλαγή. Το μόνο υποψήφιο που έχει τη δυναμική που χρειάζεται για να κερδίσει τον Νίκο Αναστασιάδη».

Όλες οι ενδείξεις, είπε, πιστοποιούν ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει μείνει εδώ και πολύ καιρό στάσιμος, ενώ ο Σταύρος Μαλάς αναπτύσσει συνέχεια δυναμική και έχει πλέον καθιερωθεί ως ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον Νίκο Αναστασιάδη στο Β’ Γύρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ