Λιγότερο από 48 ώρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης της 28ης Ιανουαρίου, ο εκλογικός αναλυτής Νάσιος Ορεινός, καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», μίλησε για τον ρόλο της αποχής και το παράδειγμα του 2013.

Όπως σημείωσε ο κ. Ορεινός, το 2013 η αποχή ήταν αυτή που εξέλεξε Πρόεδρο. «Στον πρώτο γύρο του ’13, ο Νίκος Αναστασιάδης έλαβε 200 χιλιάδες ψήφους και ο Σταύρος Μαλάς 118 χιλιάδες. Στον δεύτερο γύρο, είχαμε 412 χιλιάδες έγκυρα, άρα, στο 50%, αναλογούσαν 206 χιλιάδες. Όποιος πήγαινε πρώτος στις 206, ήταν Πρόεδρος», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Προεδρικές: Πώς λευκό / άκυρο κι αποχή επηρεάζουν το αποτέλεσμα

Για να προσθέσει: «Άρα, ο Νίκος Αναστασιάδης υπολειπόταν μόνο έξι χιλιάδες. Στις έξι επιπλέον χιλιάδες που έλαβε στον δεύτερο γύρο, ήταν Πρόεδρος».

Άρα, συνέχισε ο κ. Ορεινός, «με βάση το γεγονός ότι είχαμε 30 χιλιάδες επιπλέον απέχοντες, λευκά και άκυρα στον δεύτερο γύρο, ουσιαστικά ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έκανε και κάποια προσπάθεια για να εκλεγεί».

Με άλλα λόγια, αυτό που τονίστηκε στην εκπομπή είναι ότι όσοι γυρίζουν την πλάτη, είτε με την αποχή είτε με λευκό ή άκυρο, εν τέλει «ψηφίζουν».

Στο ερώτημα εάν την Κυριακή θα έχουμε ντέρμπι, ο κ. Ορεινός ανέφερε ότι όλα τα σενάρια -με βάση τις δημοσκοπήσεις- είναι ανοικτά.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το ΣΙΓΜΑ είναι το μοναδικό κανάλι που έδωσε εκτίμηση ψήφου στην τελευταία του δημοσκόπηση.

Διαβάστε επίσης: Η τέταρτη και τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ πριν τις Προεδρικές

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ