Ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει άνθρακες τις δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σχετικά με την απάμβλυνση των προβλημάτων των κατόχων αξιογράφων.

Στη μακροσκελή ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος, ο οποίος αποφάσισε την στήριξη της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου, παραθέτει τις επτά δεσμεύσεις που έδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον Σύνδεσμο.

Πρόκειται για την προεκλογική δέσμευσή του το 2013 για αντικατάσταση των αξιογράφων με κυβερνητικά ομόλογα με επιτόκιο 4,5%, τη δέσμευση για επίλυση των προβλημάτων των κατόχων αξιογράφων μέσω επιδιαιτησίας, το διορισμό έξι δικαστών αποκλειστικά για τις υποθέσεις των κατόχων αξιογράφων.

Επίσης, ο Σύνδεσμος παραθέτει ακόμη τις οδηγίες του Προέδρου μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο στις 9 Σεπτεμβρίου του 2014, τη δέσμευση για αποζημίωση των κατόχων αξιογράφων της Λαϊκής, τη δέσμευση για πραγματοποίηση παραστάσεων προς την Τράπεζα Κύπρου για να αποδεχθεί τον συμψηφισμό δανείων που εξασφαλίζονταν με αξιόγραφα, καθώς και τη δέσμευση για πραγματοποίηση νέα συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Σύνδεσμο, η οποία ποτέ δεν έγινε, όπως αναφέρει.

«Αυτά εννοούσαμε όταν … λέγαμε ότι ήταν άνθρακες οι δεσμεύσεις του Προέδρου», αναφέρει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ