Δήλωση έκανε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε αυτούσια τη δήλωση:

Σήμερα ο λαός αποφάσισε. Η ετυμηγορία του είναι σεβαστή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά  όλους τους ψηφοφόρους που στήριξαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου. Όμως θα ήθελα να εκφράσω ιδιαίτερα θέρμες ευχαριστίες στα στελέχη, τα μέλη και τους εθελοντές της ΕΔΕΚ, που όλο αυτό το διάστημα κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για επίτευξη του στόχου που είχαμε θέσει από την αρχή, και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για το γεγονός ότι η ΕΔΕΚ σήμερα παρουσίασε μια πρωτόγνωρη συσπείρωση, που ξεπερνά το 75%, όπως ήταν ο αρχικός μας στόχος.

Καταθέσαμε μία εναλλακτική πρόταση στον Κυπριακό λαό, που αφορούσε τόσο το κυπριακό όσο και θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης.

Κατατέθηκε αυτή η πρόταση σε ένα κλίμα έντονου διπολισμού. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και από την πλευρά της ΕΔΕΚ θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φίλους και τους ψηφοφόρους μας ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε οι Δυνάμεις της Αλλαγής να συνεχίσουν αυτή τη συνεργασία, στο πλαίσιο και στη βάση των πολίτικων συγκλίσεων που πετύχαμε αυτή τη χρονική περίοδο.

Σε μια κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο, αυτό αποτελεί εθνική αναγκαιότητα, αποτελεί λαϊκή επιταγή.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε θα αποφασίσει η ΕΔΕΚ το τι θα πράξει τη δεύτερη Κυριακή, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ απάντησε: θα αναλυθούν με ψυχραιμία και με νηφαλιότητα τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν και τα συλλογικά όργανα του κόμματος, σε συνθήκες δημοκρατικές και διαφάνειας, θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις για το τι θα πράξει η ΕΔΕΚ στον 2ο γύρο των προεδρικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ