«Η ΕΔΕΚ, θα πρέπει, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα, πιστεύω, να παραμείνουμε αντιπολιτευτικά κόμματα, με διατήρηση της αξιοπιστίας μας για να μπορέσουμε στο μέλλον να διαδραματίσουμε τον δικό μας ρόλο», δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο.

Ο κ. Σιζόπουλος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αποκλείοντας ουσιαστικά το ενδεχόμενο στήριξης του κ. Μαλά, κάνοντας αναφορά σε δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στον πυρήνα του προγράμματός του.

«Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό αποτελεί μια τεράστια δυσκολία, δεδομένου ότι υπάρχουν διαφωνίες σε θέματα ουσίας», πρόσθεσε.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Σιζόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να προκαταβάλει την όποια απόφαση, σημειώνοντας ότι θα καταθέσει την προσωπική του θέση στα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Αναφορικά με το τι θα πράξει ο ενδιάμεσος χώρος στον δεύτερο γύρο, ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε την πρόθεση όπως διερευνηθεί η δυνατότητα να ληφθεί μια συλλογική απόφαση των ηγεσιών που στήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Ερωτηθείς αν το αφήγημα που ανέπτυξε το επιτελείο Παπαδόπουλου ότι οι εκλογές αυτές είναι δημοψήφισμα το οποίο χάθηκε, ο κ. Σιζόπουλος δεν συμμερίστηκε την άποψη ότι η πολιτική του ενδιάμεσου απορρίφθηκε από τον κόσμο.

«Το γεγονός όμως ότι έχουν περάσει στον δεύτερο γύρο δυο υποψήφιοι οι οποίοι εκφράζουν ταυτόσημες θέσεις στο Κυπριακό, σίγουρα οι εκτός Κύπρου παράγοντες οι οποίοι θα ήθελαν μια λύση στη βάση των δικών τους παραμέτρων, όπως αυτή έχει προβληθεί στο παρελθόν και με συγκεκριμένους τρόπους, θα επιχειρήσουν να ενεργοποιήσουν κάποιες διαδικασίες ξανά για να πετύχουν αυτό τον στόχο», ανέφερε.

Ο κ. Σιζόπουλος πρόσθεσε ότι γι’ αυτό τον λόγο ακριβώς η θέση της ΕΔΕΚ είναι ότι η συνεργασία των κομμάτων του ενδιάμεσου στο Κυπριακό πρέπει να συνεχίσει.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ