Η αποπομπή προβεβλημένων στελεχών στο πειθαρχικό, με ανοικτό το ενδεχόμενο διαγραφής τους, είναι οριστική και αφορά την κομματική πειθαρχία δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ ανώτατο κομματικό στέλεχος του ΔΗΚΟ. 
Το ζητούμενο της επόμενης μέρας είναι η σύμπτυξη μετώπου όλων των συνεργαζόμενων κομμάτων που στήριξαν την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, εν μέσω μάλιστα μίας ισχυρής Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας.
Με βάση το κατηγορητήριο, τα άτομα που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα  παραβίασαν την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ για τις Προεδρικές Εκλογές και εργάστηκαν ενάντια στην υποψηφιότητα του Προέδρου του κόμματος. Στο μεταξύ, αποφασίστηκε η αναστολή της συμμετοχής τους στα συλλογικά όργανα.
Ο  αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάρκος Κυπριανού, αναφέρει ότι το κόμμα πρέπει να παραμείνει ενωμένο, ενώ ο Γιάννος Λακκοτρύπης τόνισε ότι οι αρχές της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας καταπατώνται καθημερινά από τη σημερινή ηγεσία του κόμματος
«Είναι  παράτυπες οι αποφάσεις τους και  αποσκοπούν στην  προσπάθεια αποτροπής της συμμετοχής όλων των μελών του ΔΗ.ΚΟ σε εκλογικό συνέδριο», ανέφερε.
Στελέχη πάντως ζητούν όπως για κάποια ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα για παραπομπή στο πειθαρχικό θα  πρέπει επανεξεταστεί η συμπεριφορά τους και να αποφευχθεί η διαγραφή τους.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ