Καταγγελία στην Αστυνομία αλλά και στην Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κατέθεσε το ΔΗΚΟ, μετά από αναφορές των μελών του ότι έλαβαν γραπτά μηνύματα με τα οποία καλούνται να ψηφίσουν είτε το Νίκο Αναστασιάδη είτε τον Σταύρο Μαλά στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα έχει λάβει επίσημη απόφαση με την οποία καλεί όσους στρήριξαν την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου στον πρώτο γύρο να μην ψηφίσουν κανέναν εκ των δύο υποψηφίων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κόμματος:

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταγγέλλει την αποστολή προεκλογικών γραπτών μηνυμάτων σε μέλη του, τα οποία προτρέπουν να ψηφιστεί ο ένας ή ο άλλος υποψήφιος του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, επιχειρώντας μάλιστα να παραπλανήσουν τους αποδέκτες αυτών των μηνυμάτων. Το Δημοκρατικό Κόμμα καταγγέλλει την αποστολή προεκλογικών γραπτών μηνυμάτων σε μέλη του, τα οποία προτρέπουν να ψηφιστεί ο ένας ή ο άλλος υποψήφιος του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, επιχειρώντας μάλιστα να παραπλανήσουν τους αποδέκτες αυτών των μηνυμάτων.
Έγινε ήδη καταγγελία στην Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στην Αστυνομία.
Υπενθυμίζουμε την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, ημερομηνίας 31ης Ιανουαρίου 2018:

 Η απόφαση για τη στάση του Κόμματος είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση.  Κυρίαρχο κριτήριο οφείλει να είναι ο σεβασμός στην επιλογή των 100.000 πολιτών που στήριξαν τις θέσεις και προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου.  Η συνέπεια σε αυτές τις θέσεις, είναι ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας και πεποίθησης για την ορθότητα τους.  Όπως διαπιστώνεται οι θέσεις του δύο υποψηφίων του δεύτερου γύρου, κυρίως σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό, δεν προσεγγίζουν ούτε στο ελάχιστο τις θέσεις μας.  Ως εκ τούτου οποιαδήποτε συνεργασία προϋποθέτει υποχώρηση από τις θέσεις αυτές, γεγονός που θα συνιστούσε ασέβεια προς τους πολίτες που μας στήριξαν και θα ακύρωνε τη συνέπεια και την αξιοπιστία μας.  Συνεπώς το Δημοκρατικό Κόμμα δεν μπορεί να υποστηρίξει τον κ. Σταύρο Μαλά, δεν μπορεί να υποστηρίξει τον κ. Νίκο Αναστασιάδη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ