«Σήμερα είναι η μέρα της δημοκρατίας και των πολιτών. Αυτή η εκλογική διαδικασία μας αφορά όλους. Αφορά όλους που θέλουμε να γνωρίζουμε τι σημαίνει ευρωπαϊκό και πολυπολιτισμικό κράτος και ποιος θα είναι ο ρόλος των θεσμών στη χώρα μας», δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς εξερχόμενος από την αίθουσα που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Λευκωσίας.

Ο κ. Μαλάς απευθύνθηκε σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, καλώντας τους να προσέλθουν στις κάλπες. Συγκεκριμένα, είπε πως σήμερα είναι η μέρα των νέων, των εργαζομένων, όσων ταλαιπωρήθηκαν από την οικονομική κρίση, των λειτουργών του κράτους, των γυναικών, των επιχειρηματιών, των προσφύγων και όσων ενδιαφέρονται για το περιβάλλον.

«Σήμερα είναι η μέρα του πολιτισμού. Ο πολιτισμός είναι το δεύτερο μας DNA», είπε.

«Για να μπορέσει, ωστόσο, η νέα κυβέρνηση, είπε, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού,  δεν είναι μόνο το είδος της κυβέρνησης, αλλά και το ήθος το οποίο ενδιαφέρει τους πολίτες», πρόσθεσε.

«Οι πολίτες θα μας κρίνουν όλους. Εμείς θέλουμε να κτίσουμε γέφυρες μεταξύ της πολιτικής και των πολιτών. Ο καλύτερος τρόπος να χτίσεις αυτή τη γέφυρα, είναι να λες πάντοτε αλήθειες, αλήθειες, και όχι ψέματα «Είναι Αλήθειες, αλήθειες και όχι ψέματα», κατέληξε ο Στ. Μαλάς