Με αιχμές προς τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου και απόδοση ευθυνών, επέλεξε να ρίξει «αυλαία» στις προεδρικές εκλογές ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματος, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ έμεινε πιστό στον στόχο της «αλλαγής», τα κόμματα του ενδιάμεσου δεν έμειναν πιστά στον στόχο τους και την κρίσιμη ώρα «επέλεξαν να νίψουν τας χείρας τους», κάτι που πιστοποιεί την ασυνέπειά τους.

«Αν παρέμεναν πιστοί στον στόχο, ήταν προφανές ότι η Αλλαγή θα επιτυγχανόταν, ικανοποιώντας τις προσδοκίες του λαού», είπε, καλώντας τον λαό να ενισχύσει τη στήριξή του προς το ΑΚΕΛ.

Στο μήνυμά του, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ικανοποιεί το κόμμα, ωστόσο η λαϊκή ετυμηγορία είναι πάντα σεβαστή.

«Δώσαμε τη μάχη των εκλογών με ειλικρίνεια, εντιμότητα, αξιοπρέπεια και αξιοπιστία. Χάσαμε την εκλογή, αλλά πολιτικά και ηθικά είμαστε κερδισμένοι. Τα ποσοστά που πήραμε τόσο στον πρώτο γύρο όσο και στον δεύτερο, αυτό πιστοποιούν», είπε κι ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους και όσους εργάστηκαν υπέρ της υποψηφιότητας Μαλά.

Όπως είπε, «ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ, θα συνεχίσει αμείωτος την επόμενη πενταετία, για να θέσουμε τις βάσεις για την επίτευξη της αλλαγής», είπε και συνεχάρη τον Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του.

Παράλληλα, είπε ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίξει ό,τι εξυπηρετεί τους στόχους και τα συμφέροντα του λαού, χωρίς να έχει αυταπάτες.

«Έχουμε ριζικά διαφορετική αντίληψη στην κοινωνικοοικονομική πολιτική. Ο κ. Αναστασιάδης για πέντε χρόνια κυβέρνησε με σκοπιμότητες και έδωσε πάρα πολλά στους λίγους και ελάχιστα στους πολλούς», δήλωσε.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης αποδείχτηκε αναξιόπιστος, με το ΑΚΕΛ να ιεραρχεί το Κυπριακό ως «ύψιστο θέμα προτεραιότητας» που αφορά «στην επιβίωση του λαού στη Γη που τον γέννησε».

Κάλεσε δε τον κ. Αναστασιάδη να αποδείξει εμπράκτως ότι κι αυτός έτσι το αντιμετωπίζει, καθώς μέχρι σήμερα έχει αποδείξει το αντίθετο.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Σταύρο Μαλά για τον αγώνα που έδωσε μαζί με το ΑΚΕΛ, παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε τις εκλογές, καθώς αυτός ήταν πολύ δύσκολος και άνισος.
«Αυτή μας η σχέση και η συνεργασία επιθυμούμε να συνεχιστεί, με στόχο να υπηρετήσουμε μαζί τον λαό», είπε.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ