Με το μήνυμα «οι αγώνες δεν πάνε χαμένοι», ολοκλήρωσε την προσπάθειά του για εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο Σταύρος Μαλάς.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά το ξεκαθάρισμα του αποτελέσματος και σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, ο κ. Μαλάς δήλωσε ότι θα παραμείνει πάντα «ανένταχτος πολίτης» και τόνισε ότι η ετυμηγορία του λαού είναι απολύτως σεβαστή.

«Πάνω απ’ όλα αναγνωρίζουμε όλοι και όλες ότι αυτός ο αγώνας μάς άξιζε και πάντα θα αξίζει ο αγώνας αυτός, που ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει σε εκλογικές διαδικασίες. Ο αγώνας για την επανένωση της Κύπρου μας και την κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των κοινωνικά ασθενέστερων ομάδων, για τα δικαιώματα των γυναικών, για το μέλλον των νέων μας, για τις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της προόδου», είπε και δήλωσε βέβαιος ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί από όλους.

Ο κ. Μαλάς έστειλε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Λιλλήκα, το κίνημα της Αριστεράς, τον κόσμο του, τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του, αλλά και τους ψηφοφόρους και δήλωσε ότι, παρόλο που ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ μέλος του ΑΚΕΛ, θα τιμά και θα σέβεται τους αγώνες και τον ρόλο του ΑΚΕΛ, καθώς και το ήθος του κόσμου του.

Όπως είπε ο ίδιος, δεν έχει πρόθεση να σταματήσει να είναι ενεργός πολίτης και παρών στους αγώνες για την πατρίδα και τον λαό, ελπίζοντας ότι η προσπάθεια που έγινε θα αφήσει κάτι θετικό για την πολιτική ζωή της Κύπρου.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι όλους αυτούς τους μήνες «πετύχαμε να δείξουμε ότι ο πολιτικός διάλογος και η αντιπαράθεση ιδεών μπορούν να διεξάγονται με ένα διαφορετικό τρόπο, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς ακρότητες και χωρίς αλαζονεία, αλλά με τη δύναμη των επιχειρημάτων, των προτάσεων του ορθολογισμού και της έντιμης αντιπαράθεσης».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ