Τις θέσεις της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) για τα μεγάλα θέματα της υγείας, που περιέχονται στο μανιφέστο της Ομοσπονδίας, με θέμα «Για καλύτερη υγεία και προώθηση των μεταρρυθμίσεων», υιοθετεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι υποψήφιος και στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΦ Μάριος Κουλούμας εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί όπως είπε, «η Ομοσπονδία έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αρκετά από αυτά ήδη δρομολογούνται».

«Ήδη πολλά από αυτά έχουν συμφωνηθεί και βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης  και έχουμε πάρει τη σαφέστατη δέσμευση του ΠτΔ ότι όταν θα εκλεγεί θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του τομέα της υγείας, μαζί με τη συνεργασία όλων μας», σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Κουλούμας, «οι οργανωμένοι φορείς των ασθενών θα συνεργαστούν με οποιονδήποτε εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας, έτσι ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση και εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων προς όφελος του Κύπριου πολίτη και προς όφελος του Κύπριου ασθενή».

Ερωτηθείς αν το μανιφέστο έχει υπογραφεί και από τους υπόλοιπους υποψήφιους, ο κ. Κούλουμας ανέφερε πως «το έχουν υπογράψει όλοι οι υποψήφιοι», για να προσθέσει ότι «ο μόνος υποψήφιος Πρόεδρος που δεν το έχει υπογράψει είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος αν και το έχει υιοθετήσει και έχει συμφωνήσει με αυτό, έχει πει ότι θα το μελετήσει και θα το υπογράψει σε μεταγενέστερο στάδιο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ