Έχει δημιουργηθεί η κοινωνική συμμαχία που θέλει η χώρα να συνεχίσει στην ίδια πορεία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πως «θέλουμε και επιδιώκουμε να συνεχίσουμε τις γέφυρες συνεργασίας που είναι απαραίτητες για τον τόπο, μακριά, όμως, από κομματικές συναλλαγές».

«Άλλο η πολιτική συνεννόηση, άλλο οι κομματικές συναλλαγές», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, επισημαίνοντας παράλληλα πως «με πολλή σεμνότητα το λέμε ότι το μήνυμα στάλθηκε από την κοινωνία πως πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο της ασφάλειας, της σταθερότητας, και της ανάπτυξης και αυτές τις ημέρες παρατηρούμε να διευρύνεται η κοινωνική συμμαχία για να σφραγίσουμε στις 4 του Φεβράρη τη συνέχιση αυτής της πορείας».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι η μεγαλύτερη δύναμη είναι οι πολίτες και αυτή η ενισχυμένη κοινωνική συμμαχία που δημιουργείται μέρα με τη μέρα, ενώ ερωτηθείς αν θα υπάρξει και δεύτερος γύρος επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τις ηγεσίες των κομμάτων, είπε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν και παραμένει ανοικτός και προς τις πολιτικές ηγεσίες, πολύ περισσότερο προς την κοινωνία και τους πολίτες. Δεν αρνήθηκε και δεν αρνείται, πήρε τηλέφωνο, συνομίλησε, και δεν αποκλείω πέραν από τις σημερινές συνομιλίες να υπάρξουν και άλλες συνομιλίες», ανέφερε.

Είπε παράλληλα πως δεν πρόκειται να γίνουν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα του Νίκου Αναστασιάδη στα βασικά θέματα αρχών είτε της οικονομίας, είτε του Κυπριακού, ενώ κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει την πρόθεση του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά να ανακοινώσει πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών το όνομα του Υπουργού Οικονομικών τον οποίο θα διορίσει εάν εκλεγεί, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «δεν μας αφορά το θέμα, αλλά είστε σίγουρη ότι πήρε την έγκριση του ΑΚΕΛ ο κ. Μαλάς;»

Κληθείς να πει πώς ο ΔΗΣΥ θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο εφησυχασμού μερίδας των ψηφοφόρων του που δεν πήγαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «εμείς πήραμε το αποτέλεσμα που ήταν ο εκλογικός μας στόχος. Μια ισχυρή εντολή, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να παίρνει σημαντικά ψηλότερα ποσοστά από τα ποσοστά του ΔΗΣΥ που ήταν το μόνο κόμμα που τον στήριζε».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε επικοινωνία και με όλες τις πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων που στήριξαν άλλο υποψήφιο με απόλυτο σεβασμό στις διεργασίες των κομμάτων και αφού πρώτα προηγήθηκαν οι πρώτες συνεδρίες των συλλογικών οργάνων των κομμάτων, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας πως «δεν αγνοούμε ηγεσίες».

Ο Πρόεδρος το δήλωσε, και είναι μέσα στο πρόγραμμά του, και είναι η πρόθεσή, του ο σχηματισμός μιας Κυβέρνησης ευρύτατης κοινωνικής αποδοχής και πρέπει το αύριο να μας ενώσει όλους, αριστερούς και δεξιούς, κεντρώους και σοσιαλιστές για να ενισχύσουμε την ελπίδα και την προοπτική για τον τόπο μας, είπε ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος εξέφρασε σεβασμό στις αποφάσεις του οποιουδήποτε κόμματος.

Οι δηλώσεις του κ. Νεοφύτου έγιναν ύστερα από συνάντησή του με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και ξενάγησή του στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως σήμερα είναι η Γιορτή των Γραμμάτων και τα πανεπιστήμιά μας την ημέρα αυτή διδάσκουν και δεν είναι κλειστά. Σημείωσε πως είναι πολλά τα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Κύπρου και «κάναμε άλματα τα τελευταία χρόνια γενικότερα στην ανώτατη εκπαίδευση».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου είπε, στις δηλώσεις του, πως αυτή είναι η ημέρα είναι συμβολική αφού σήμερα είναι η Γιορτή των Γραμμάτων και ευχαρίστησε τον κ. Νεοφύτου για την επίσκεψή του. Ανέφερε πως συζήτησαν κάποια θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο και επεσήμανε πως «είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες γιατί ειδικά η φετινή χρονιά ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το Πανεπιστήμιο Κύπρου».

«Το Πανεπιστήμιο έτυχε της καλύτερης χρηματοδότησης που είχε μέχρι σήμερα στην ιστορία του και ευχαριστούμε πάρα πολύ την πολιτεία για αυτή την τεράστια συνεισφορά», είπε ο κ. Χριστοφίδης, και σημείωσε τα έργα που γίνονται σε ότι αφορά την κτιριακή υποδομή του Πανεπιστημίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ