Σε ανακοίνωση Τύπου, το επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους όλων των νέων.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Εδώ και 15 μήνες είχαμε καταθέσει Πρόταση νόμου στην Βουλή για να γίνεται αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους όλων των νέων οι οποίοι συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, φαίνεται ότι ένας πολύ μικρός αριθμός νέων ψηφοφόρων έχει εγγραφεί στον εκλογικό κατάλογο.

Εδώ και 15 μήνες είχαμε καταθέσει Πρόταση νόμου στην Βουλή για να γίνεται αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους όλων των νέων οι οποίοι συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε. όπου οι νέοι μας, για να έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν, θα πρέπει οι ίδιοι να κάνουν αίτηση εγγραφής.

Το ίδιο το Κράτος έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει όσους ενηλικιώνονται και τους καλεί να ενταχθούν στις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς για την θητεία τους.

Με την ίδια ευκολία θα μπορούσε, εάν το ήθελε η Κυβέρνηση και το παλαιοκομματικό κατεστημένο, να εγγράφονται αυτόματα οι νέοι μας και έτσι να διευκολύνονται για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Δυστυχώς, το παλαιοκομματικό κατεστημένο θέλει τους νέους να παραμένουν στην αποχή, θέλει τους νέους να είναι μακριά από την πολιτική και τα δημόσια δρώμενα, γιατί ακριβώς έχει την ικανότητα το κατεστημένο να κινητοποιεί τους έμμισθους μηχανισμούς του και να εγγράφει εκείνο τον μικρό αριθμό μόνο των νέων που είναι στρατευμένοι στα κόμματά τους.

Καλώ όλους τους νέους που νιώθουν να μην έχουν προοπτική στην πατρίδα μας από την κακή διαχείριση και την λανθασμένη οικονομική του Κράτους, καλώ όλους τους νέους που έχασαν την ελπίδα τους για ένα καλύτερο μέλλον, να αναλάβουν οι ίδιοι την πρωτοβουλία να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους και μαζί να δώσουμε την μάχη για να ανατρέψουμε το παλαιοκομματικό κατεστημένο και να φέρουμε την ελπίδα πραγματικά στον τόπο μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ