Συνάντηση με την ηγεσία της ΣΕΚ (Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου) είχε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με το Γενικό Γραμματέα της συνδικαλιστικής οργάνωσης, κ. Αντρέα Μάτσα, ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί υπήρξε συναντίληψη με την ΣΕΚ, όσο αφορά την ανάγκη ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Είναι πλέον πασιφανές, ότι ένα μεγάλο πρόβλημα της Κυπριακής οικονομίας, είναι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που έχει επισυμβεί τα τελευταία χρόνια. Και η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων δεν περνάει μόνο μέσα από την οικονομική ανάκαμψη, αλλά μπορεί να ρυθμιστεί και δια της νομοθετικής οδού.

Για αυτό η δική μας πρόταση έχει καλωσοριστεί. Από τη μια και οι συλλογικές συμβάσεις, αλλά και ο κατώτατος μισθός να είναι νομοθετικά κατοχυρωμένος. Από την άλλη, βέβαια, να υπάρξουν εκείνα τα αναπτυξιακά κίνητρα του κράτους, προς στους σωστούς εργοδότες, για να εφαρμοστούν οι συλλογικές αποφάσεις και ο κατώτατος μισθός. Επίσης εμείς έχουμε εξηγήσει πως θα εφαρμόσουμε το Γενικό Σύστημα Υγείας το οποίο, κατά την άποψη μου και η εφαρμογή του οποίου, κινδυνεύει από πολιτικές οι οποίες δεν στηρίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια. Γιατί η εφαρμογή ενός Γενικού Συστήματος Υγείας περνά μέσα από την στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Έχουμε και την αποφασιστικότητα και τη γνώση και το σχέδιο να το πράξουμε. Πέραν τούτου, ο επανασχεδιασμός της Κυπριακής οικονομίας πρέπει να ξεφύγει από λογικές ευκαιριακής ανάπτυξης.

Έχω εξηγήσει στην ηγεσία της ΣΕΚ, ότι οι δικές μας προτάσεις είναι στοχευμένες, τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες  και αντιμετωπίζουν και την ανεργία στους νέους, αντιμετωπίζουν και κίνητρα για νέες επενδύσεις, ειδικότερα σε εταιρείες ειδικού ενδιαφέροντος, όπως εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Αλλά για να τα πετύχουμε όλα αυτά, πρέπει πρωτίστως να στηρίξουμε το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας μας, που είναι οι νέοι μας. Για αυτό επιμένουμε στην στήριξη νέων παιδιών, νέων επιστημόνων με προγράμματα και καινοτομικές έρευνες, τα οποία θα αποτελέσουν τον βασικό πυλώνα, της δημιουργίας μιας εξωστρεφούς οικονομίας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας διαβεβαιώσω, κ. Μάτσα, ότι η δική μας διακυβέρνηση, θα είναι μια διακυβέρνηση που θα στηρίζει τον εργαζόμενο και την μεσαία τάξη και τον σωστό επιχειρηματία. Θα είναι μια κυβέρνηση που θα ακούει, να συνθέτει και να αποφασίζει προς όφελος όλων κι όχι των λίγων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ