Σε ανακοίνωση το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου αναφέρθηκε στις δηλώσεις Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα τη διεθνή κοινότητα.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη, τις οποίες αρνείται να ανακαλέσει, οδηγούν την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό σε επικίνδυνες ατραπούς, ενθαρρύνοντας τις τουρκικές επιδιώξεις και σχεδιασμούς και δίνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι οι επιδιώξεις αυτές είναι θεμιτές αλλά και αποδεκτές από την κυβέρνηση.

Το προσχέδιο της εξαμηνιαίας έκθεσης του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η οποία έχει δοθεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, φαίνεται να αντανακλά επακριβώς και τις προθέσεις και την αποδοχή του κ. Αναστασιάδη ως προς το να αποδώσει ρόλο θεματοφύλακα στην Τουρκία εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αναφερόμενος στη «συνεργασία  όλων των Κυπρίων και των ενδιαφερομένων στην περιοχή», με επιπρόσθετη παράκληση του προς «όλα τα μέρη να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποπυροδοτήσουν τις εντάσεις», ο Γενικός Γραμματέας αφήνει πολλά ερωτηματικά: Πρώτον, ως προς τα ‘ενδιαφερόμενα’ μέρη τα οποία αναφέρει. Και δεύτερο, αναφορικά με την εξίσωση της καθόλα νόμιμης εξάσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις  προκλητικές ενέργειες και απειλές της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Καλούμε τον κ. Αναστασιάδη,  έστω κι αν ο ίδιος δεν δείχνει να θέλει να υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού, να αποσύρει έστω και τώρα τις επικίνδυνες δηλώσεις και υποχωρήσεις του, οι οποίες φαίνεται να έχουν οδηγήσει τη διεθνή κοινότητα σε λανθασμένα συμπεράσματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ