Ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό, είναι νυμφευμένος με την Γιώτα το γένος Γαβριηλίδη και έχει τρία παιδιά τον Πέτρο την Μάρβια και την Λίνα. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Γυμνασίου Λεμεσού, διπλωματούχος Λονδίνου στο κλάδο Διεύθυνση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι ένας αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας, Εκτελεστικός Διευθυντής της Εταιρείας που δραστηριοποιείται στον Ασφαλιστικό τομέα Phivos Mavrovouniotis Insurance Agents & Consultants Ltd ως επίσης και διευθύνων σύμβουλος του αθλητικού κέντρου Mavrovouniotis Fitness & Health Center με ειδικότητα στο Άθλημα του Καράτε.

Ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης, με αγάπη προς τον αθλητισμό διέπρεψε σαν Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Καράτε Shotokan και σαν προπονητής με μεγάλες Διεθνείς επιτυχίες, Χρυσά, Αργυρά και Χάλκινα μετάλλια τιμώντας τα χρώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, προβάλλοντας με μεγάλη επιτυχία μέσα από τον αθλητισμό το Εθνικό πρόβλημα της Κύπρου.
Είναι Διπλωματούχος (κάτοχος μαύρης ζώνης 5 DAN, J.K.A) του Japan Karate Association, Διπλωματούχος της μόνης αναγνωρισμένης από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε W.K.F. μαύρης ζώνης 5 DAN, και κάτοχος μαύρης ζώνης 7 DAN απο το Dynamic Shotokan karate-Do International. Δίδαξε Καράτε στην Κύπρο, στη Ρωσσία (Moscow State Univercity of civil Engineers) στην Παλαιστίνη και αλλού.

Ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης ενεργός πολίτης με πλούσια πολιτική δράση κατέχει βαθειές γνώσεις στα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου. Διετέλεσε Πρόεδρος της Νεολαίας του Κόμματος των Φιλελευθέρων και αργότερα Γενικός Γραμματέας του Κόμματος. Διετέλεσε επίσης Αναπληρωτής Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗ.ΣΥ Λεμεσού για δυο συνεχείς θητείες (1999-2006) και ακολούθως εκλέγηκε Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗ.ΣΥ Λεμεσού για δύο θητείες (2006-2012) και με συμμετοχή στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος καθώς επίσης Επικεφαλής Επιτυχημένων Προεκλογικών Εκστρατειών του ΔΗ.ΣΥ Λεμεσού. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Νίκου Ρολάνδη και του Γλαύκου Κληρίδη.
Διετέλεσε Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), της Αρχής Αδειών Κύπρου, και της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων.
Με την οικονομική κρίση που έπληξε την Κύπρο είχε σαν εκλεγμένος Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων ενεργό δράση στην αποκατάσταση του δικαίου.

Ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες για τις αδικίες από τις οποίες υποφέρουν ομάδες πληθυσμού που πλήγηκαν από την οικονομική κρίση όπως οι Κάτοχοι Αξιογράφων, οι Καταθέτες και Παλαιοί Μέτοχοι Λαϊκής και Τράπεζας Κύπρου, για την ανεργία που μαστίζει την Κύπρο κυρίως την Νεολαία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την υγεία και την Παιδεία και τόσα άλλα και για αυτό έχει δραστηριοποιηθεί για την επικράτηση μιας καινούργιας αντιμετώπισης έναντι στα ανθρώπινα προβλήματα με επιμονή για την επίλυσή τους, έστω και εάν αυτές του οι προσπάθειες τον φέρνουν αντιμέτωπο με το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο της Κύπρου.

Στην προσπάθεια δικαίωσης των παθόντων από την οικονομική κρίση, με διάθεση για αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Κυπριακός λαός, ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης τον οποίον έχει εκλέξει παμψηφί η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων και των δύο Τραπεζών Λαϊκής και Τράπεζας Κύπρου (17000 Κάτοχοι Αξιογράφων) δίνει το παρόν του τώρα σαν Ανεξάρτητος Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2018.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ