«Όπως ακριβώς ο ΔΗΣΥ έχει σχέση με την Νέα Δημοκρατία, το ΑΚΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε πως μπορούμε να έχουμε συνεργασία με την τρίτη πολιτική δύναμη της Ελλάδας (Χρυσή Αυγή). Άλλωστε η Κύπρος χρειάζεται συμμάχους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και αυτοί πρέπει να προέρχονται από διάφορους χώρους», δήλωσε ο Υποψήφιος για την Προεδρία Χρίστος Χρίστου σε συνέντευξή του στην Πρώτη Εκπομπή του  Ράδιο Πρώτο

Κληθείς να σχολιάσει αν συμφωνεί με τοποθέτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής που είπε πως η λύση στο Σκοπιανό είναι ελληνικό βέτο για ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, ώστε αυτό να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο και η Ελλάδα, όπως είπε ως δύναμη ευθύνης και ο ελληνικός στρατός ως ειρηνευτική δύναμη να μπει στα Σκόπια, ο κ . Χριστου είπε πως συμφωνεί με το να ασκήσει η Ελλάδα βέτο για μη ένταξη των Σκοπίων στον οργανισμό.

«Η δική μας θέση είναι μία και ξεκάθαρη. Η Μακεδονία είναι Ελληνική», είπε.

Ερωτηθείς ποιος θα προτιμούσε να εκλεγεί ως Πρόεδρος προκειμένου το ΕΛΑΜ να ασκεί αντιπολίτευση, ο κ. Χρίστου είπε «Όποιον και αν εκλέξει ο λαός εμείς θα ασκούμε κριτική και αντιπολίτευση γιατί ακριβώς δεν συμφωνήσαμε εξαρχής ότι οι υπόλοιποι ανθυποψήφιοι αυτή την στιγμή βαδίζουν στον σωστό δρόμο.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση του κ. Μαλά να μην απαντήσει στην επιστολή που θα στείλει το ΕΛΑΜ, ο κ. Χρίστου είπε πως «Ο κ. Μαλάς έδειξε ακριβώς πως θα κυβερνήσει. Με ιδεολογικές αγκυλώσεις και θα διαχωρίζει τους πολίτες ανάλογα με την κομματική ταυτότητα.

Ερωτηθείς γιατί δεν στηρίζει τον ενδιάμεσο χώρο είπε «Γιατί μας το έχουν ζητήσει; Ακόμη δεν είμαστε στον δεύτερο γύρω. Επειδή όμως γίνεται πολύς λόγος ότι ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος θα ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία, να θυμίσω ότι ο ίδιος στην τηλεμαχία, δήλωσε πως δεν πρόκειται να αλλάξει τον δρόμο της ΔΔΟ.»

Στο ερώτημα αν τον προβληματίζει η συνεργασία με το Ισραήλ, δεδομένου ότι η Χρυσή Αυγή έχει κατά καιρούς αντισημιτικές τοποθετήσεις, ο κ. Χρίστου είπε «Όποιες χώρες στην περιοχή μπορούμε να έχουμε μια καλή συμμαχία και μέσω αυτού να προστατέψουμε τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού τότε είναι θετικό.

Ο κ. Χρίστου είπε πως θα ήταν θετικό να ενταχθούμε τώρα στο ΝΑΤΟ . «Είμαστε όμως στην Ε.Ε και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποια στιγμή τα πλεονεκτήματα που μας δίνει η συμμετοχή μας εκεί, όμως από εκεί και πέρα πρέπει να έχει μια πολυεπίπεδη διπλωματία και να συμμαχήσει με χώρες οι οποίες θα μας βοηθήσουν τόσο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και οικονομικό και στρατιωτικό αν χρειαστεί.

Ερωτηθείς τι ψήφιζε πριν από την ίδρυση του ΕΛΑΜ είπε «Δεν έχω ψηφίζει ποτέ προηγουμένως πλην από το 2004 και το δημοψήφισμα. Αν εννοείται όμως πολύ παλαιότερα, πριν πάω φοιτητής στην Ελλάδα έχω δηλώσει πως άνηκα στις τάξεις του ΔΗΣΥ και της νεολαίας του».