Ο Συνεργατισμός διαθέτει με βάση τις επίσημες δηλώσεις των αξιωματούχων του αναγκαία κεφάλαια και θα πρέπει να προστατευθεί γιατί αποτελεί στην ουσία κρατική τράπεζα άρα ιδιοκτησία του λαού, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες για το Συνεργατισμό από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Εάν οτιδήποτε έχει γίνει το οποίο αποτελεί υπόσκαψη του Συνεργατισμού ή βλάπτει τα συμφέροντα του, σημείωσε, θεωρώ ότι ο ίδιος ο Συνεργατισμός θα πρέπει να αναλάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να υπερασπιστεί τον Οργανισμό.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του Κινήματος, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «η θέση μου είναι ότι σε αυτά τα ζητήματα μετά τις τραγικές εμπειρίες που είχαμε το 2012-2013 θα πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ούτε κάποιοι θα πρέπει να επιχειρούν να κτίσουν πάνω σε καταστροφικά αποτελέσματα για να κερδίσουν έστω κάποιους ψήφους αλλά ούτε και οι υπόλοιποι θα πρέπει με δηλώσεις να ενσπείρουμε την ανησυχία στους Κύπριους πολίτες».

Μήνυμα ευχαριστίας προς τους πολίτες

Στέλλοντας μήνυμα ευχαριστίας προς τους πολίτες γι αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, ο κ. Λιλλήκας είπε πως «ευχαριστώ τον κάθε ένα ξεχωριστά, που μου έκανε την τιμή να αφιερώσει χρόνο να μου μιλήσει και να με ακούσει. Ευχαριστώ τον κόσμο, που μου άνοιξε το σπίτι του και με έκανε να νιώσω ευπρόσδεκτος. Ευχαριστώ όλους τους εθελοντές, που αφιέρωσαν τον προσωπικό τους χρόνο για να στηρίξουν την υποψηφιότητα μου και να διαδώσουν το μήνυμα μας για πραγματική αλλαγή. Ευχαριστώ ακόμη και όσους δεν είχαν πρόθεση να με στηρίξουν, αλλά εποικοδομητικά και ανθρώπινα αντάλλαξαν μαζί μου απόψεις και μοιράστηκαν μαζί μου τις ανησυχίες και τον προβληματισμό τους για το μέλλον της χώρας μας».

Πάντα υποστήριζα τη θέση, σημείωσε ότι οι πολίτες είστε πρωταγωνιστές. «Τώρα ήρθε η ώρα να εκφράσετε τη δική σας ελεύθερη βούληση και να γίνετε πρωταγωνιστές. Ήρθε η ώρα να απαντήσετε στο κατεστημένο με τόλμη και υπευθυνότητα. Πίσω από το παραβάν, θα είστε μόνοι με τη συνείδηση σας. Σας καλώ να κρίνετε ελεύθερα ποιον εμπιστεύεστε ως τον καταλληλότερο, τον πιο έμπειρο να αναλάβει τη διαχείριση του Κυπριακού και να βγάλει τη χώρα μας από τα αδιέξοδα, να δώσει προοπτική και ελπίδα. Όσοι πραγματικά θέλετε να τερματιστεί η διακυβέρνηση Αναστασιάδη φροντίστε με τη ψήφο σας να στείλετε στο δεύτερο γύρο εκείνον τον υποψήφιο που μπορεί να τον κερδίσει», πρόσθεσε.

Εσείς οι πολίτες, συμπλήρωσε, θα κρίνετε το αποτέλεσμα των εκλογών και την πορεία της χώρας μας και κανένας άλλος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ