Το 2.18% που κατέγραψε ο Γιώργος Λιλλήκας στον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών αποτελεί σαφώς ένα αποτέλεσμα που κανείς δεν περίμενε στη Συμμαχία Πολίτων.

Ο Γιώργος Λιλλήκας και το επιτελείο του, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπιζαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας (αποχώρηση κορυφαίων στελεχών, καμία συνεργασία με άλλο κόμμα, μειωμένο μπάτζετ σε σχέση με τα τρία μεγάλα επιτελεία), ευελπιστούσαν ότι μπορούσαν να ανατρέψουν τις δημοσκοπήσεις, κάτι που δεν έγινε.

Διαβάστε επίσης: Γ. Λιλλήκας: Απογοητευτικό για μας το αποτέλεσμα

Πέραν όμως του ποσοστού που τελικά κατέγραψε Παγκύπρια (8.419 ψήφοι), ενδεικτικό του τραγικού αποτελέσματος είναι το ποσοστό που έλαβε ακόμη και στο χωριό του, την Παναγιά της Πάφου, των 524 ψηφοφόρων, όπου παραδοσιακά σάρωνε.

Διαβάστε επίσης: Οι υποψήφιοι που με λιγότερες ψήφους έλαβαν υψηλότερο ποσοστό – ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Οι ομοχώριοι του κ. Λιλλήκα ανέδειξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο πρώτο, με ποσοστό 34.13%. Δεύτερος ήταν ο Σταύρος Μαλάς, με ποσοστό 26.21% πάνω από τον ίδιο, ο οποίος τερμάτισε τρίτος, καταγράφοντας ποσοστό 24.43%. Πιο κάτω ακολουθούν οι Νίκος Αναστασιάδης με 8.14%, Χρίστος Χρίστου με 4.83% και ο Μιχάλης Μηνά με 0.25%.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Παναγιά, το 2013, ο Γιώργος Λιλλήκας εξασφάλισε 70%.

Ενώ το 2016, στις βουλευτικές εκλογές, η Συμμαχία Πολιτών ήταν πρώτο κόμμα με 41.94%.

Διαβάστε επίσης: Έντονες διεργασίες για συνεργασίες σε κόμματα & επιτελεία

Τάσος Χριστοδούλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ