Σκιές για το κατά πόσον δυο ανθυποψήφιοι του θα μείνουν στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος αναφορικά με τα χρήματα που μπορούν να δαπανήσουν την προεκλογική εκστρατεία, άφησε ο κ. Λιλλήκας σε τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε την Δευτέρα 18/12, στην εκπομπή, «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών δεν δίστασε να κατονομάσει τους δυο υποψηφίους που κατά τα λεγόμενα του κάνουν «προεκλογική εκστρατεία χλιδής».

Όπως ο ίδιος σημείωσε, πρόκειται τόσο για τον Νικόλα Παπαδόπουλο όσο και τον Νίκο Αναστασιάδη για τους οποίους κάλεσε τον Γενικό Ελεγκτή, όπως διενεργήσει έλεγχο εάν οι προεκλογικές τους δαπάνες κινούνται εντός της νομοθεσίας πριν την εκλογική διαδικασία και όχι εκ των υστέρων.

«Αμφιβάλω αν αυτοί οι δυο υποψήφιοι θα μείνουν στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος από πλευράς δαπανών γι’ αυτό και ο Γενικός Ελεγκτής θα πρέπει έγκαιρα να κάνει τις έρευνες του και όχι εκ των υστέρων μετά τις εκλογές, να κάνει διαπίστωση», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Λιλλήκας.

Σε σχέση με τις εγγραφές των νεών στους εκλογικούς καταλόγους, ο ίδιος, σημείωσε, ότι «το κατεστημένο δεν θέλει το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας να συμμετέχει στην πολιτική και τις εκλογές. Το κατεστημένο θέλει να εγγράφει μέσα από τους έμμισθους κομματικούς μηχανισμούς εκείνους τους νέους τους οποίους ελέγχει μέσω των οικογενειών τους και γνωρίζουν την ψήφο που θα δώσουν».

Αναφορά έγινε και σε πρόταση που κατέθεσε στη Βουλή για αυτόματη εγγραφή στους καταλόγους για όσους κλείνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους υποστηρίζοντας ότι Έφορος Εκλογών και Υπουργείο Εσωτερικών έψαχναν χίλιές δυο δικαιολογίες όπως τόνισε για να μην γίνεται αυτόματα η εγγραφή.

Ο κ. Λιλλήκας, επανέλαβε για άλλη μια φορά την άποψη του για τις δημοσκοπήσεις ενώ αναφορικά με το αν κάποιοι του ζήτησαν να αποσύρει την υποψηφιότητα του υπέρ άλλου υποψηφίου, απάντησε αρνητικά.

«Ο Σταύρος Μαλάς αποτελεί την άλλη όψη του Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αποτελεί την άλλη όψη του Νίκου Αναστασιάδη στην οικονομία. Ο κόσμος ζητά αλλαγή και στα δυο» τόνισε σε άλλο σημείο.

Για το τι θα πράξει στο ενδεχόμενο που δεν περάσει στον δεύτερο γύρο, ο κ. Λιλλήκας, ανέφερε πως θα φροντίσει να μην βρεθεί σε αυτό το δίλλημα.

Τέλος, σε σχέση με το κακόγουστο «αστείο» της φερόμενης κηδείας του όπως προβλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί από την Αστυνομία για το που βρίσκεται η καταγγελία κάτι όπως τόνισε του προκαλεί εντύπωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ