«Το τελευταίο πράμα που απασχολεί τους ΔΗΚΟϊκούς, τους οποίους έχουμε ξεχάσει και περιφρονήσει, είναι τα τερτίπια κάποιων στην σημερινή ηγεσία του κόμματος, που κάθε φορά που βρίσκονται σε δύσκολη θέση εξωτερικεύουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα».

Αυτό ανέφερε στο Sigmalive, ο Χρίστος Φλουρέντζου, μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ, το οποίο βρίσκεται στη λίστα με τα ονόματα που θα παραπευθούν στο Πειθαρχικό  Συμβούλιο.

Ο κ. Φλουρέντζου σχολιάζοντας το ενδεχόμενο διαγραφής του από το ΔΗΚΟ πρόσθεσε: «Προσωπικά δεν με απασχολεί. Απεναντίας είναι για μένα μια δικαίωση αλλά και ικανοποίηση ότι έχω εκπληρώσει το καθήκον μου σε σχέση με την βούληση της βάσης του ΔΗΚΟ. Θεωρώ ότι έχω εκφράσει τις ανησυχίες του ΔΗΚΟϊκού κόσμου ο οποίος έχει χάσει τον προσανατολισμό του από την στιγμή που το ίδιο του το κόμμα έχει καταστεί από ένα κόμμα δημοκρατικό και μετριοπαθές σε ένα ακραίο κόμμα».

Ο ίδιος, εξέφρασε επίσης την θέση ότι η πλειοψηφία του ΔΗΚΟ είναι το μεγάλο ρεύμα που αγωνιά για το κόμμα του και θα τιμωρήσει την σημερινή ηγεσία.

Κληθείς να απαντήσει στην επίκληση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ ,ότι ο ίδιος λειτούργησε αντικαταστατικά, υποσκάπτοντας την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο κ. Φλουρέντζου, αντέστρεψε τα πυρά.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι αντιδημοκρατικά και αντικαταστατικά λειτουργεί το ίδιο το κόμμα από την ημέρα που αποφασίστηκε η αποχώρηση του από την κυβέρνηση Αναστασιάδη με πυξίδα τις προσωπικές ατζέντες που δεν ήταν άλλες από την κατάκτηση της εξουσίας.

Ο κ. Φλουρέντζου δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι διαφοροποιήθηκε από την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου.

«Η βάση του ΔΗΚΟ περιθωριοποιήθηκε και γι’ αυτό το λόγο τους έστειλε σπίτι τους», κατέληξε ο κ. Φλουρέντζου.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ την Τρίτη (30/1) εξέδωσε ανακοίνωση η οποία γνωστοποίησε την πρόταση της γραμματείας προς το εκτελεστικό γραφείο όπως παραπευθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο οι Μάριος Καρογιάν, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Μιχάλης Γιακουμή, Χρίστος Φλουρέντζου και Γιάννος Λακκοτρύπης.

Τάσος Χριστοδούλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ