Ούτε Νίκο Αναστασιάδη, ούτε Σταύρο Μαλά αποφάσισε το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ, σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης (30/1).

Ο τρόπος με τον οποίο θα καταψηφιστούν οι δυο υποψήφιοι (αποχή, λευκό ή άκυρο) δεν θα προσδιοριστεί.

Διαβάστε επίσης: ΔΗΚΟ: Τα 17 νέα ονόματα που παραπέμπονται στο πειθαρχικό

Πλέον τον τελικό λόγο έχει η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ η οποία έχει συγκληθεί για την Τετάρτη (31/1) το απόγευμα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το εκτελεστικό γραφείο κατά την συνεδρία του ενέκρινε την εισήγηση της γραμματείας για παραπομπή των πέντε μελών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και 17 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Αυτούσια η απόφαση:

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος στη σημερινή του Συνεδρίαση προχώρησε σε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, καθώς και στην εξέταση των πολιτικών δεδομένων που έχουν προκύψει εν όψει του δεύτερου γύρου την ερχόμενη Κυριακή.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ήταν αρνητικό. Ακριβώς γι’ αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με αντικείμενο την ανάλυση του και την επισήμανση κάποιων ειδικών παραμέτρων που οδήγησαν στη διαμόρφωση του.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος εκφράζει τις ευχαριστίες του στις πολιτικές δυνάμεις και πολύ περισσότερο στις 100.000 πολίτες που στήριξαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου.  Εκτίμηση και επιθυμία του Εκτελεστικού Γραφείου  είναι όπως αυτή η συνεργασία, με βάση κοινές θέσεις,  συνεχιστεί.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στα στελέχη και τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος που εργάστηκαν σκληρά όλους αυτούς τους μήνες πετυχαίνοντας υψηλά ποσοστά κομματικής συσπείρωσης.

Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία, υπήρξε – δυστυχώς – ένας  αριθμός στελεχών που παραβίασε την απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος και εργάστηκε ενάντια στην υποψηφιότητα του Προέδρου του Κόμματος, υποστηρίζοντας άλλους υποψήφιους. Το Εκτελεστικό Γραφείο αποδοκιμάζει τη στάση τους και αποφάσισε την παραπομπή των στελεχών αυτών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Κόμματος. (Επισυνάπτεται ονομαστικός κατάλογος).

Σε ότι αφορά το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος κατέληξε στην ακόλουθη ομόφωνη απόφαση / εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος:

             Η απόφαση για τη στάση του Κόμματος είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση.

             Κυρίαρχο κριτήριο οφείλει να είναι ο σεβασμός στην επιλογή των 100.000 πολιτών που στήριξαν τις θέσεις και προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου.

             Η συνέπεια σε αυτές τις θέσεις, είναι ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας και πεποίθησης για την ορθότητα τους.

             Όπως διαπιστώνεται οι θέσεις του δύο υποψηφίων του δεύτερου γύρου, κυρίως σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό, δεν προσεγγίζουν ούτε στο ελάχιστο τις θέσεις μας.

Τάσος Χριστοδούλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ