Με την Αντιγόνη του Σοφοκλή, θέλησε να απαντήσει στον Νικόλα Παπαδόπουλο η πρώην ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδόπουλου, τοποθετούμενη στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι για την παραπομπή της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Σχολιάζοντας την εν λόγω απόφαση του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ, η κυρία Παπαδοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά εμένα, απαντώ με τα λόγια μιας άλλης Αντιγόνης, αυτής του μεγάλου μας τραγωδού του Σοφοκλή, που έχασε τη ζωή της για τις αρχές της, κόντρα στην τυραννία του κάθε Κρέοντα. “Οὒτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλεῖν ἔφυν”. Δηλαδή, δεν ήρθα στο κόσμο για να συμμερίζομαι το μίσος αλλά για να συμφιλιώνω».

Η ίδια πρόσθεσε πως σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχει πολιτική ευθιξία, ένας πολιτικός αρχηγός ο οποίος έχει υποστεί τόσο συντριπτική ήττα κάνει τη δική του αυτοκριτική και παραιτείται, παραδίδοντας τη σκυτάλη.

Ακολούθως,  δήλωσε ότι ο κ. Παπαδόπουλος προσπάθησε να μετατρέψει τις Προεδρικές Εκλογές σε δημοψήφισμα για τη λύση του Κυπριακού και ο κόσμος του ΔΗΚΟ αλλά και ο λαός τού γύρισαν την πλάτη.

«Το μόνο που κατάφερε, ήταν να μετατρέψει το περήφανο “όχι”  του 76% του Κυπριακού Ελληνισμού εναντίον του σχεδίου Ανάν, σε ένα θλιβερό 25%, ερχόμενος τρίτος και καταϊδρωμένος», τόνισε.

Κλείνοντας, η κυρία Παπαδόπουλου ανέφερε ότι θα πει πολλά «εν καιρώ τω δέοντι».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ