Η κλεψύδρα για τις Προεδρικές Εκλογές λιγοστεύει και η μοναδική διακαναλική τηλεμαχία που θα διεξαχθεί την Δευτέρα (22/1) πριν από τον πρώτο γύρο, βρίσκεται προ των πυλών. Τηλεοπτικοί σταθμοί και επιτελεία προετοιμάζονται πυρετωδώς καθώς εκεί θα επιχειρηθεί να κερδηθεί η μάχη των εντυπώσεων.

Η διακαναλική είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 21:05 το βράδυ της Δευτέρας και θα έχει συνολική διάρκεια δυο ωρών και δέκα λεπτών.

Οι θεματικές ενότητες θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Η πρώτη ώρα θα αφορά Κυπριακό και ενέργεια ενώ η δεύτερη ώρα οικονομία και εσωτερική διακυβέρνηση.

Η σειρά με την οποία θα κάθονται οι υποψήφιοι θα είναι η εξής: Νίκος Αναστασιάδης, Νικόλας Παπαδόπουλος, Σταύρος Μαλάς, Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου.

Απέναντι τους θα έχουν πέντε δημοσιογράφους των Παγκύπριας εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών. Σειρά η οποία καθορίστηκε μετά από κλήρωση.

Αναφορικά με την διαδικασία, έκαστος δημοσιογράφος θα υποβάλει και πάλι μετά από κλήρωση ερωτήσεις, στους τέσσερις από τους πέντε υποψηφίους.

Οι ερωτήσεις θα έχουν διάρκεια 25 δευτερολέπτων και η απάντηση θα πρέπει να γίνεται εντός δυο λεπτών.

Η επερώτηση του δημοσιογράφου θα είναι διάρκειας 15 δευτερολέπτων και η δευτερολογία του υποψηφίου ενός λεπτού.

Στο τέλος κάθε γύρου – κύκλου ερωτήσεων και απαντήσεων θα δίδεται πάσα στους υποψηφίους για σχολιασμό των όσων ειπώθηκαν.

Υπενθυμίζουμε ότι για τον τρόπο με τον οποίο συμφωνήθηκε να διεξαχθεί το debate διαφώνησαν συγκεκριμένα επιτελεία καθώς επίσης και για τον αριθμό τους.

Μάλιστα, στην τηλεοπτική του παρουσία στο ΣΙΓΜΑ, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας δεν δίστασε να το χαρακτηρίσει ως «debate παρωδία» καθότι όπως υποστήριξε αντί για διάλογος θα γίνονται παράλληλοι μονόλογοι.

Διαβάστε επίσης: Γ. Λιλλήκας: Άτομο του επιτελείου Νικόλα αισχρολόγησε κατά της γυναίκας μου – VIDEO

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ