«Τίποτα, και το τονίζω, δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο χωρίς την ενεργή συμμετοχή στην ψηφοφορία της Κυριακής», αναφέρει μεταξύ άλλων στο τελευταίο του μήνυμα προς τους πολίτες.

Αυτούσιο το μήνυμα του Προέδρου:

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

Απευθύνομαι σε όλους και όλες σας. Και σε όσους την περασμένη Κυριακή με ψήφισαν και σε όσους έκαναν άλλες επιλογές, αλλά και σε όσους δεν προσήλθαν στις κάλπες.

Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής είναι κρίσιμη γιατί η δική σας ψήφος θα κρίνει την πορεία αυτής της χώρας και θα καθορίσει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Τίποτα, και το τονίζω, δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο χωρίς την ενεργή συμμετοχή στην ψηφοφορία της Κυριακής.

Το διακύβευμα δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρο:

Από την απόφαση σας θα κριθεί εάν θα επιστρέψουμε στις δογματικές πολιτικές που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ή εάν θα συνεχίσουμε με σταθερότητα την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Από την απόφαση σας θα εξαρτηθεί:

  • Εάν θα συνεχίσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης που δημιουργεί ευκαιρίες για όλους ή θα πάμε πάλι στην εποχή των ελλειμμάτων και του υπέρογκου δημόσιου χρέους.
  • Εάν Θα δώσουμε τη δυνατότητα στις νέες και τους νέους να βρουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας ή θα γυρίσουμε στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και την αύξηση της Ανεργίας.
  • Εάν θα φτιάξουμε ένα σύγχρονο κράτος που θα βοηθά τον πολίτη στις δυσκολίες του και τις προσπάθειες του ή θα μείνουμε σε απαρχαιωμένες δομές που μας ταλαιπωρούν.
  • Εάν θα συνεχίσουμε την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ενίσχυσε διεθνώς την οντότητα και αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Φίλες και φίλοι,

Ζητώ την ψήφο σας γιατί η μόνη επιλογή είναι να συνεχίσουμε την ίδια συνετή και υπεύθυνη πολιτική που:

  • οδηγεί στην απρόσκοπτη υλοποίηση των ενεργειακών μας σχεδιασμών.
  • που κατέστησε τη χώρα μας μέρος του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • που αναβάθμισε τις σχέσεις μας με όλα τα γειτονικά κράτη.
  • που γνωρίζει τις προσδοκίες του Κυπριακού Ελληνισμού σε σχέση με το Κυπριακό, έφερε στο επίκεντρο την κατάργηση των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και της αποχώρησης του κατοχικού στρατού και δημιουργεί πραγματικές προοπτικές για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας.

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα. Υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που σ’ αυτή την πορεία εξόδου από την κρίση πλήρωσαν υπέρμετρο κόστος.

Σήμερα η οικονομική σταθερότητα που μαζί έχουμε πετύχει μας επιτρέπει στην πενταετία που έρχεται να αντιμετωπίσουμε το σύνολο των συνεπειών της κρίσης που κληθήκαμε να διαχειριστούμε.

Να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά μειώνοντας τις ανισότητες και δημιουργώντας πραγματική προοπτική για τους νέους μας.

Να συνεχίσουμε τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί θέσεις εργασίας και ένα σύγχρονο και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος.

Την Κυριακή δεν μας ενώνει η ανησυχία για επιστροφή στην ανασφάλεια του χθες. Πρώτα και πάνω απ’ όλα μας ενώνει η ελπίδα για την Κύπρο της προοπτικής, που μαζί ξεκινήσαμε να κτίζουμε με σταθερά βήματα μπροστά.

Φίλες και φίλοι,

Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Εάν με τιμήσετε με την ψήφο σας, σ’ αυτή τη δεύτερη θητεία θα εργασθώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ευρύτερη κοινωνική και πολιτική συνεργασία που θα μας οδηγήσει ακόμα πιο γρήγορα στους κοινούς μας στόχους.

Γι΄ αυτό την Κυριακή δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.

Ζητώ την ψήφο σας και μια ισχυρή εντολή.

Για να ενισχύσουμε την προοπτική μας.

Για μια χώρα για όλους και πολλές ευκαιρίες για τον καθένα.

Σας ευχαριστώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ