Τις καθιερωμένες δηλώσεις έξω από τα εκλογικά κέντρα στα οποία άσκησαν το εκλογικό του δικαίωμα, προέβησαν οι δυο μονομάχοι των Προεδρικών εκλογών όπως επίσης και οι πολιτικοί αρχηγοί των ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Νίκος Ανατασιάδης

Εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου του Λανιτείου Γυμνασίου, ο Νίκος Αναστασιάδης  δήλωσε:

«Σήμερα είναι η μέρα που οι πολίτες εκφράζονται και η λαϊκή ετυμηγορία καθορίζει ποιος θα είναι ο Πρόεδρος της επόμενης πενταετίας»

Και πρόσθεσε: «Αυτό που είναι έκκλησή μου, είναι μην εγκαταλείψετε το δικαίωμά σας να αποφασίζετε ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος».

Για να καταλήξει λέγοντας: «Η αποχή είναι ανοχή. Η αποχή αφήνει κάποιους άλλους να αποφασίζουν. Η συμμετοχή είναι που καθορίζει και που θα καθορίσει το μέλλον της πατρίδας μας»

Σταύρος Μαλάς

Ο Σταύρος Μαλάς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου στη Λευκωσία.

Ο ίδιος δήλωσε: «Σήμερα είναι η μέρα της δημοκρατίας και των πολιτών. Αυτή η εκλογική διαδικασία μας αφορά όλους. Αφορά όλους που θέλουμε να γνωρίζουμε τι σημαίνει ευρωπαϊκό και πολυπολιτισμικό κράτος και ποιος θα είναι ο ρόλος των θεσμών στη χώρα μας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σήμερα είναι η μέρα του πολιτισμού. Ο πολιτισμός είναι το δεύτερο μας DNA».

Yπογραμμίζοντας ακολούθως: «Για να μπορέσει, ωστόσο, η νέα κυβέρνηση, είπε, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού,  δεν είναι μόνο το είδος της κυβέρνησης, αλλά και το ήθος το οποίο ενδιαφέρει τους πολίτες»

«Οι πολίτες θα μας κρίνουν όλους. Εμείς θέλουμε να κτίσουμε γέφυρες μεταξύ της πολιτικής και των πολιτών. Ο καλύτερος τρόπος να χτίσεις αυτή τη γέφυρα, είναι να λες πάντοτε αλήθειες, αλήθειες, και όχι ψέματα». κατέληξε ο κ. Μαλάς.

Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ψήφισε στο εκλογικό κέντρο του Γυμνασίου Ακροπόλεως στον Στρόβολο δηλώνοντας: ««Σήμερα είναι η μέρα των πολιτών. Η δική τους μέρα, η δική τους γιορτή. Με τη δική τους απόφαση θα κρίνουν το μέλλον της χώρας. Γι΄ αυτό τους καλώ να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Σήμερα τελειώνουν οι εκλογές, από αύριο έχουμε σκληρή δουλειά για τον τόπο μας.  Χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ενισχύσουμε τις γέφυρες συνεργασίας για να μπορούμε να απαλλαχτούμε από τις διαχωριστικές γραμμές που πληγώνουν ακόμα την αγαπημένη μας Κύπρο».

«Θέλω, πιστεύω και εύχομαι, να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας [..]. Να ζήσουμε την επόμενη πενταετία σε μια Κύπρο απαλλαγμένη από την κατοχή, επανενωμένη και το σύνολο των πολιτών να ευημερούν. Αυτή την καλύτερη Κύπρο την αξίζουν τα παιδιά μας και για αυτή την καλύτερη Κύπρο θα εργαστούμε», κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

Άντρος Κυπριανού

Στο Λύκειο Ακροπόλεως ψήφισε με την σειρά του ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ο οποίος εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου δήλωσε: «Σήμερα ο κυπριακός λαός αποφασίζει ποιος θα είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  για τα επόμενα 5 χρόνια. Θα καθορίσει ουσιαστικά την  πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα και ο λαός μας για επόμενες δεκαετίες».

Εύχομαι η διαδικασία να κυλήσει ήσυχα ομαλά, είπε, σημειώνοντας πως ελπίζει αύριο να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τους Ε/κ, τους Τ/κ, τους Μαρωνίτες, τους Λατίνους και τους Αρμένιους.

Ενώ πρόσθεσε: «Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική. Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν  για εμάς. Έχει τεράστια σημασία ο κάθε ένας να συμμετάσχει στη διαδικασία και η δημοκρατία θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Για να καταλήξει λέγοντας: «Η αποχή και συμμετοχή, θα εξαρτηθεί από το πόσο θα ακούσουν τις προσταγές άλλων κομμάτων οι πολίτες».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ