Η απερχόμενη κυβέρνηση έχει εντάξει ακόμη και τη δημόσια παιδεία στη λογική της αγοράς υπηρεσιών. Ευθύς μόλις ανέλαβε την εξουσία το 2013, κατάργησε το ΙΔΑΒΕΠ, εφαρμόζοντας το σύστημα αγοράς υπηρεσιών για όλους τους εκπαιδευτικούς που εργοδοτούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.

Το πρόβλημα της καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτικών που εργοδοτούνται ΚΙΕ, είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί τους οποίους οι απερχόμενοι κυβερνώντες εν μια νυχτί μετέτρεψαν σε αυτοεργοδοτούμενους.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς έχει ξεκάθαρη θέση στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του γι’ αυτό το θέμα: Ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων όλων ανεξαίρετα των εκπαιδευτικών. Κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών στα ΚΙΕ, στα μουσικά και αθλητικά σχολεία, στα απογευματινά προγράμματα, στα ΜΙΕΕΚ και στα ολοήμερα σχολεία. Κι αυτή τη θέση θα μετουσιώσει σε πράξη με την εκλογή του στην προεδρία της Δημοκρατίας, εφόσον ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ