Μέσω γραπτής ανακοίνωσης ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς απαντά στον ΠτΔ και στην διευκρινιστική του δήλωση για την ΑΟΖ.
Αυτούσια η γραπτή ανακοίνωση: 

«Ο λόγος ενός πολιτικού ηγέτη πρέπει να είναι ξεκάθαρος και σαφής. Ιδιαίτερα όσον αφορά σε κρίσιμα εθνικά θέματα.

Η απάντηση Αναστασιάδη για επίμαχη δήλωση για ΑΟΖ

Ο απερχόμενος Πρόεδρος αντί να απολογηθεί για μια επικίνδυνη θέση που εξέφρασε συνεχίζει να επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Αναφέρεται δήθεν σε θεωρία των Τούρκων, την οποία όμως θεωρία έβαλε στο τραπέζι ο ίδιος και δεν έφτανε αυτό προχώρησε και σε δική του προέκταση διχοτομώντας την ΑΟΖ.

Τι είπε ο Πρόεδρος; «Αν οι Τούρκοι επιλέγουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων σε μια ξεχωριστή ανεξάρτητη οντότητα», και αυτή είναι η θέση της Τουρκίας, κάνει ένα βήμα παραπέρα και τους λέει «να περιοριστούν εις όσα αναλογούν στην ΑΟΖ της εν λόγω παρανόμου οντότητας».

Δηλαδή, τι μας λέει ο κύριος Αναστασιάδης; Αν κάποιος, έστω παράνομα, πήρε 5 και διεκδικεί ακόμα 10, ο απερχόμενος Πρόεδρος τού λέει «πάρε τα 5 και ξέχασε τα 10».

Με την τοποθέτηση αυτή, νομιμοποιεί την παρανομία και διχοτομεί την ΑΟΖ. Ο απερχόμενος Πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να θέτει ρητορικά ερωτήματα και να τα απαντά με τρόπο που οδηγεί σε επικίνδυνες και καταστροφικές περιπέτειες την Κυπριακή Δημοκρατία».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ