Thursday, March 28, 2024
HomeΕπικαιρότηταΜε Χριστουλίδη ο Βότσης

Με Χριστουλίδη ο Βότσης

Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Άγγελος Βότσης.

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Χριστοδουλίδης «παρόλο που στηρίζεται και  από πολιτικές δυνάμεις – πέραν της υποστήριξης που τυγχάνει από τους πολίτες – έχω πειστεί ότι θα λειτουργήσει χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς τα γνωστά πάρε – δώσε που πολλές φορές συμβάλλουν στη διαπλοκή και τη διαφθορά».

Την ίδια ώρα παραθέτει σειρά από λόγους για τους οποίους κατέληξε σε αυτή την απόφαση. 

Επιπλέον, καλεί σε συστράτευση για “να δώσουμε και αυτή τη μάχη όπως εμείς ξέρουμε και όπως δίνουμε τις μάχες όλα αυτά τα χρονιά με ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ”.

Η ανάρτησή του 

ΣΤΗΡΙΖΩ ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες.

Με αυτή την ανάρτηση θέλω να σας ενημερώσω για την απόφαση μου σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές του Φεβρουαρίου του 2023.

Η απόφαση μου είναι να στηρίξω τον Νίκο Χριστοδουλίδη για το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τους πιο κάτω λόγους:

– Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ και παρόλο που στηρίζεται και  από πολιτικές δυνάμεις – πέραν της υποστήριξης που τυγχάνει από τους πολίτες – έχω πειστεί ότι θα λειτουργήσει χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς τα γνωστά πάρε – δώσε που πολλές φορές συμβάλλουν στη διαπλοκή και τη διαφθορά.

– Εχει ξεκάθαρη θέση για τη λύση του Κυπριακού στη ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΛΥΣΗΣ της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

– Θα κληθεί να υλοποιήσει ένα ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ πρόγραμμα που βασίζεται στον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό και διαμορφώνεται ΚΑΙ από τους απλούς συμπολίτες μας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις και τις ανάγκες τους.

– Έχει σαν άνθρωπος χαρακτηριστικά την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, την ικανότητα, την αποτελεσματικότητα, την εργατικότητα και τον ήπιο πολιτικό λόγο, χαρακτηριστικά που θέλω να πιστεύω ότι ήταν  τρόπος ζωής και στη δική μου πολιτική παρουσία.

– Αγκαλιάζεται με την αγάπη και τη στήριξη του λαού, στοιχεία πολύ σημαντικά για να μπορέσει η χώρα μας να κανει το μεγάλο άλμα για τη νέα εποχή.

Σε αυτή μου την απόφαση, σας καλώ να συστρατευτούμε όλοι μαζί και να δώσουμε και αυτή τη μάχη όπως εμείς ξέρουμε και όπως δίνουμε τις μάχες όλα αυτά τα χρονιά με ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ.

Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή του προβληματισμού που οδήγησε στη τελική μου απόφαση:

Όπως σας είχα πει σε  προηγούμενη ανάρτηση μου, θα τοποθετηθώ σε σχέση με την επιλογή μου για τις προεδρικές εκλογές του 2023 με βάση τα πιο κάτω κριτήρια:

1. Τη θέση τους για την επίλυση του Κυπριακού (σχεδόν 50 !!! χρόνια κατοχής είναι πάρα πάρα πολλά – δεν βολευόμαστε με την κατοχή της πατρίδας μας από τον Τούρκο κατακτητή)

2. Την ικανότητα τους να κυβερνήσουν για να εξυπηρετήσουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του απλού πολίτη αλλά και του τόπου γενικότερα.

3. Την αξιοπιστία και την εντιμότητα τους καθώς και τη διάθεση να πατάξουν την διαφθορά και να κόψουν χέρια σε όσα λαμόγια κλέβουν τον δημόσιο πλούτο και όχι μόνο.

4. Την ικανότητα τους να διαχειριστούν τους επιτήδειους και τους αναξιόπιστους που τους περιτριγυρίζουν.
Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω και αφού άκουσα και τις απόψεις των φίλων και διαχρονικών υποστηρικτών μου, αποφάσισα να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τον ανεξάρτητο υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη για τους πιο κάτω λόγους και στη βάση των κριτηρίων που είχα θέσει πιο πάνω:

Κριτήριο 1.

(Σε σχέση με το Κυπριακό ):

Με εκφράζει η θέση του Νίκου Χριστοδουλιδη ότι “Η παρούσα κατάσταση πραγµάτων σε σχέση µε το Κυπριακό δεν µπορεί να αποτελεί τη λύση του προβλήµατος.

Η συνέχιση του απαράδεκτου status quo, ως αποτέλεσµα της τουρκικής εισβολής, συνεχιζόµενης κατοχής και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωµάτων όλων των Κυπρίων, ενισχύει τα υφιστάµενα τετελεσµένα και προκαλεί νέα, µε αποτέλεσµα να καθίσταται ακόµη πιο δύσκολος ο στόχος της συνολικής επίλυσης του Κυπριακού, σύµφωνα µε τα σχετικά ψηφίσµατα των Ηνωµένων Εθνών και το κεκτηµένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διχοτόµηση, η συνοµοσπονδία, η κυριαρχική ισότητα δύο οντοτήτων και τα δύο κράτη δεν αποτελούν επιλογή σε σχέση µε την επίλυση του κυπριακού προβλήµατος και ούτε µπορούν να αποτελούν αντικείµενο συζήτησης.”

Στη προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών στη συμφωνήμενη βάση λύσης της ΔΔΟ θα πρέπει να εμπλέξουμε και την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο να διοριστεί από το Συμβούλιο της Ε.Ε διαμεδολαβητής για να βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακου.

Κριτήρια 2 και 3.

(Σε σχέση με την ικανότητα να κυβερνήσει και να εξυπηρετήσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κόσμου και την θέληση να πατάξει τη διαφθορά και να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα εποχή.)

Ο Νίκος Χριστοδουλιδης δεν ξεκινά με Κομματικές δεξαμενές ψήφων.

Αντιθέτως, ξεκινά με την στήριξη του κόσμου από όλους τους πολιτικούς χώρους, στοιχείο πολύ σημαντικό για ένα άτομο που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα και που εγγυάται σε μεγάλο βαθμό την ενότητα του λαού.

Η αγάπη του κόσμου και η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του που καταγράφεται σε όλες τις έρευνες είναι καθοριστικό και πρωτοφανές δεδομένο που θα έχει πολύ θετική εξέλιξη κατά τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η δυνατότητα του σαν Ανεξάρτητος υποψήφιος για Συνεργασία με όλους, με κριτήρια την ικανότητα, την εντιμότητα και την αποτελεσματικότητα χωρίς τα ξεπερασμένα πάρε – δώσε, που είναι πολλές φορές και η αιτία της διαπλοκής και της διαφθοράς, μπορεί να οδηγήσει την Κύπρο μας στη νέα εποχή και σε ακόμη καλύτερες ημέρες.

Η προσήλωση του στον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό και στη στήριξη της μικρομεσαιας και μεσαίας τάξης αλλά και της νεολαίας είναι στοιχεία που μαζί με τα χαρακτηριστικά που η κοινωνία ήδη καταγράφει, του έντιμου, του ικανού, του εργατικού και του προσιτού στον λαό, εγγυούνται την σωστή και καλή διακυβέρνηση.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι εργατικός και με σημαντικές επιτυχίες στις θέσεις που υπηρέτησε (Τριμερείς και  Τετραμερείς συμφωνείες με τα γειτονικά κράτη- Εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση,)
Η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλιδη είναι η απάντηση στην αποχή.


Μέχρι σήμερα, τα κόμματα επέλεγαν τους υποψηφίους τους και κατόπιν έτρεχαν να πείσουν τους οπαδούς τους να ακολουθήσουν την απόφαση τους και να πετύχουν τη περιβόητη συσπείρωση. Αυτό το….μοντέλο έφερνε και το πολύ μεγάλο ποσοστό της αποχής.

Σήμερα έχουμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Οι πολίτες φαίνεται να επιλέγουν τον υποψήφιο τους και τα κόμματα να ακολουθούν, αποφασίζοντας – κάποια από αυτά – τη στήριξη του υποψηφίου που, όπως λένε και τα ίδια  αφού αφουγκράστηκαν τη βάση τους που ήδη επέλεγε τον συγκεκριμένο υποψήφιο.


Ο κόσμος ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ επιλογή τον στηρίζει με ποσοστό γύρω στο 40 %. Αυτό σημαίνει ότι ένα τεράστιο μέρος του λαού για τα δεδομένα της Κύπρου, τον νιώθει ΣΑΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΗ  επιλογή.


Και ναι, το αισθητήριο του λαού είναι αλάθητο και είναι καλό κάποιοι να μην το υποτιμούν.
Κριτήριο 4. (αφορά την ικανότητα του να διαχειριστεί τους επιτήδειους, τους αναξιόπιστους και τα λαμόγια που περιτριγυρίζουν όλους τους πολιτικούς)


Σε σχέση με αυτό το κριτήριο, πιστεύω ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης σαν ανεξάρτητος υποψήφιος θα μπορέσει αξιοκρατικά να επιλέξει συνεργάτες ικανούς, τίμιους και από όλο το φάσμα του λαού, επιτυγχάνοντας την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕ- ΔΩΣΕ και συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες, αποφεύγοντας έτσι τα γνωστά….λαμόγια που έμαθαν να λυμαίνονται την εξουσία πάσει θυσία.


Συνυπολογίζοντας τα πιο πάνω, και μοιραζόμενος μαζί του τις απόψεις και τους προβληματισμούς μου, μπορώ χωρίς κανένα δισταγμό να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τον Νίκο Χριστοδουλίδη και να σας καλέσω να δώσουμε και αυτή τη μάχη μαζί.

ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

ΕΝΤΙΜΑ
ΔΥΝΑΜΙΚΑ και
ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με αυτά τα συνθήματα ζητούσα όλα αυτά τα χρόνια τη στήριξη σας και μου την δίνατε απλόχερα.


Με τα ίδια συνθήματα σας καλώ να πορευτούμε και τώρα μαζί στηρίζοντας τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα