Monday, July 22, 2024
HomeΕπικαιρότηταΜαυρογιάννης: Συνεχίζω τις εντατικές επαφές για να επέλθει η Προοδευτική Αλλαγή

Μαυρογιάννης: Συνεχίζω τις εντατικές επαφές για να επέλθει η Προοδευτική Αλλαγή

Συναντήσεις στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας, πραγματοποίησε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Η πρώτη συνάντηση διεξήχθη στα Γραφεία του Κυπριακού Ινστιτούτου για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI), όπου ο ανεξάρτητος υποψήφιος, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο και τον ρόλο του Ινστιτούτου, από τον Δήμαρχο Λάρνακας και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ινστιτούτου, Ανδρέα Βύρα, αλλά και από τον Διευθύνων Σύμβουλο, Ζαχαρία Σιόκουρο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναφέρθηκαν οι τρόποι που το CMMI συμβάλλει στη ναυτική και θαλάσσια επιστημονική έρευνα και στην καινοτομία, παρέχοντας παράλληλα ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε αρκετούς τομείς. Τονίστηκε επίσης, η ανάγκη για περαιτέρω σύνδεση των Κέντρων Αριστείας με τις κρατικές υπηρεσίες.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, υπογράμμισε πως το αξιοθαύμαστο έργο του CMMI, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την αειφόρο ανάπτυξη.

«Ενσαρκώνει αυτό που εμείς θεωρούμε πρόοδο του τόπου μας και είναι με αυτή τη λογική, που οραματιζόμαστε την Κύπρο του αύριο», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, όπου ανέπτυξε τις προτάσεις του για την Παιδεία.

Ανέφερε πως, η Παιδεία κατά τα τελευταία χρόνια ασφυκτιεί και έχει αφεθεί έρμαιο των πρόχειρων και αναποτελεσματικών σχεδιασμών.

Ως εκ τούτου, συνέχισε, είναι αδήριτη ανάγκη να επέλθει η προοδευτική αλλαγή, που θα ανεβάσει την ποιότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι μαθητές, αλλά και των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δημόσιο σχολείο πρότυπο ποιότητας και πρότυπο της Κοινωνίας που οραματιζόμαστε. Ένα σχολείο ανθρώπινο, δημοκρατικό, αποτελεσματικό και καινοτόμο, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, αλλά και πρότυπο αειφορίας», πρόσθεσε.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ήταν ο κύριος ομιλητής στην ανοικτή περιφερειακή Πολιτική Συγκέντρωση στην κοινότητα του Κόρνου.

Μπροστά σε πλήθος κόσμου ο Α. Μαυρογιάννης υπογράμμισε ότι, η αλλαγή δεν μπορεί να επέλθει με τους δύο συνεχιστές των πολιτικών της απερχόμενης διακυβέρνησης. «Η Κύπρος μπορεί και πρέπει να γυρίσει σελίδα, για να πετύχουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους», συμπλήρωσε.

Ο Α. Μαυρογιάννη τόνισε ότι, το όραμα και οι προτεραιότητες της διακυβέρνησης του, καθορίζονται με γνώμονα τον πολίτη και τον άνθρωπο, αλλά και την έγνοια για τον τόπο και το μέλλον του.

Καταλήγοντας, ανέφερε πως βρισκόμαστε στην παράταση όσον αφορά το Κυπριακό. «Για αυτό οφείλουμε να εργαστούμε για να αντιστρέψουμε την πορεία που έχει λάβει, χρησιμοποιώντας τόσο τα εργαλεία που προσφέρει η διπλωματία όσο και με τη δημιουργία οργανικών συνθηκών ειρήνης, που θα μας επιτρέψουν να μπούμε σε μία διαδικασία η οποία θα δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Σημειώνεται ότι, εκ μέρους του Εκλογικού Επιτελείου Λάρνακας ο Βασίλης Ελευθερίου απηύθυνε χαιρετισμό, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως μπορούμε να ελπίζουμε σε μία καλύτερη Κύπρο, σε ένα καλύτερο μέλλον.

«Γιατί υπάρχει προοπτική, υπάρχει ελπίδα, με την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα