Tuesday, July 16, 2024
HomeΕπικαιρότηταΜαυρογιάννης: Δεν είναι αυτοσκοπός η Προεδρία

Μαυρογιάννης: Δεν είναι αυτοσκοπός η Προεδρία

Τις θέσεις του για την ανάπτυξη της υπαίθρου παρουσίασε χθες βράδυ ο υποψήφιος για την ΠτΔ, Ανδρέας Μαυρογιάννης.  Μιλώντας στη γενέτειρα του το χωριό Αγρός, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως τον κινητοποιεί η αίσθηση του χρέους για τη διεκδίκηση της αλλαγής που τόσο πολύ χρειάζεται η Κύπρος και οι άνθρωποι της και ότι για εκείνον το Προεδρικό αξίωμα δεν είναι αυτοσκοπός, «αλλά αποτελεί το απαραίτητο εργαλείο για να πετύχουμε τους στόχους μας και το όραμά μας».

Την ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο του Αγρού, άνοιξαν με τις δικές τους ομιλίες ο κοινοτάρχης Αγρού, Αντώνης Τσολάκης και ο πρώην Έπαρχος Λεμεσού, Κυριάκος Τσολάκης, οι οποίοι μίλησαν για τον άνθρωπο, φίλο και συγχωριανό τους, Ανδρέα Μαυρογιάννη, εκφράζοντας τη στήριξη τους στην υποψηφιότητά του.

Εκ μέρους της οικογένειας Μαυρογιάννη, απηύθυνε χαιρετισμό η Λουκία Τσιάρτα, η οποία επεσήμανε πως αυτή την στιγμή ο λαός της Κύπρου βρίσκεται ενώπιον μίας ιστορικής ευθύνης.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, βαθιά συγκινημένος από τη θερμή υποδοχή των συγχωριανών του, ανέφερε πως βρισκόμενος στο αγαπημένο του χωριό, τον Αγρό, νιώθει ότι βρίσκεται στο σπίτι του.  Στη διάρκεια της ομιλίας του, ανέπτυξε ενώπιον των φίλων και συγχωριανών του, το όραμα που πρεσβεύει η δική του υποψηφιότητα, τονίζοντας πως τον κινητοποιεί η αίσθηση του χρέους για τη διεκδίκηση της αλλαγής που τόσο πολύ χρειάζεται η Κύπρος και οι άνθρωποι της.

«Είμαστε εδώ, διότι αυτή τη στιγμή νιώθουμε ότι ο τόπος έχει απόλυτη ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα. Το Προεδρικό αξίωμα για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά αποτελεί το απαραίτητο εργαλείο για να πετύχουμε τους στόχους μας και το όραμά μας. Η έγνοια μας, είναι οι άνθρωποι αυτού του τόπου και πιστεύουμε ότι μπορούμε, πρέπει και θα τους υπηρετήσουμε», υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε στην σημαντική συνεισφορά των ορεινών περιοχών, όπως του Αγρού αλλά και ευρύτερα των κοινοτήτων της Πιτσιλλιάς, στην οικοδόμηση μίας εύρωστης οικονομίας. «Οι κοινότητες μας αποδεικνύουν τη σημασία που έχουν οι ιδέες και η καινοτομία στον πρωτογενή τομέα», τόνισε αναφερόμενος στο φημισμένο ροδόσταγμα του Αγρού, το οποίο αποτελεί παράδειγμα για το πως τα κυπριακά προϊόντα, μπορούν να προσθέσουν αξία στην οικονομία της Κύπρου.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επανέλαβε την αποφασιστικότητα του για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με στόχο την εξεύρεση λύσης στη βάση της ΔΔΟ, με πολιτική ισότητα.

Σε σχέση με το πρόβλημα της ακρίβειας, το οποίο ταλαιπωρεί χιλιάδες συμπολίτες μας, ο επεσήμανε πως το κράτος σε περιόδους κρίσης, πρέπει να στέκεται αρωγός στους πολίτες και να τους στηρίζει έμπρακτα. Όπως ανέφερε, στο δικό μας πρόγραμμα διακυβέρνησης, περιλαμβάνονται μέτρα στήριξης, κυρίως των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων της κοινωνίας, που σηκώνουν σήμερα στους ώμους τους μεγαλύτερο βάρος από όσο τους αναλογεί.

Κλείνοντας, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε πως, σε αυτή την τόσο κρίσιμη καμπή στην οποία βρισκόμαστε, καλούμε όλους όσοι αισθάνονται έντονο το χρέος απέναντι στον τόπο τους, να συστρατευθούν μαζί μας για να πετύχουμε τον στόχο της αλλαγής.

«Αν δεν σε στηρίζουν οι ρίζες σου, είσαι ξεριζωμένος και σε παίρνει ο άνεμος», ανέφερε, ευχαριστώντας όλους όσοι έδωσαν το παρών τους για να εκφράσουν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά του.

Διαβάστε ακόμη: Συνάντηση Α. Μαυρογιάννης με ΔΣ της Συντεχνίας Ισότητας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα