Tuesday, July 16, 2024
HomeΕπικαιρότηταΣε αγρόκτημα στη Φλάσου ο Αβέρωφ: Δεν είναι μόνο οι παραλίες για...

Σε αγρόκτημα στη Φλάσου ο Αβέρωφ: Δεν είναι μόνο οι παραλίες για εισόδημα/VID

Το αγρόκτημα του Πολύκαρπου Καλλούρη στην Φλάσου επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, με τους συνεργάτες του.

Με άξονα την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός για το επισκέψιμο αγρόκτημα και εν γένει την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, ο κ. Νεοφύτου τόνισε τα εξής.

Διαβάστε ακόμη: ΠτΔ: Δεν πρέπει να το διακινδυνεύσουμε με πειράματα – Συνέχιση μόνο με Αβέρωφ

«Σήμερα είμαστε σε ένα ωραίο και περιποιημένο αγρόκτημα ενός νεαρού γεωργού. Να συγχαρώ πρώτα τον Πολύκαρπο που επέλεξε να ασχοληθεί με την γη. Και πρέπει την γνώση να την χρησιμοποιούμε όχι μόνο για να προσφέρουμε υπηρεσίες αλλά αυτά που συμβουλεύουμε τους άλλους να τα κάνουμε εμείς πράξη. Και χαίρομαι που είδα ένα πολύ περιποιημένο και πολύ επαγγελματικό αγρόκτημα. Με τις φυτείες, τις ροδακινιές, τις χρυσομηλιές, τις συκιές αλλά και τα εποχιακά. Τις πατάτες, τις ντομάτες, τα αγγουράκια. Χτες Πολύκαρπε, και θέλω να το επαναλάβω, εξηγήσαμε την πρότασή μας για το επισκέψιμο αγρόκτημα. Απλά φαντάσου σε αυτό το ωραιότατο αγρόκτημά σου, να μπορείς να χτίσεις 8-10 μικρά σπιτάκια. Που θα τα νοικιάζουν κάποιοι που θέλουν να μάθουν πως παράγεται το χρυσόμηλο, πως παράγεται η πατάτα και να έχουν και μια εκπαίδευση.

Θα μπορούσες επιπρόσθετα να έχεις δικό σου χώρο που θα πουλούσες τα δικά σου προϊόντα. Όπως επίσης και μια μικρή μονάδα για τη μεταποίηση. Τα χρυσόμηλα και τα ροδάκινα που δεν θα πουλούσες, να τα κάνεις μαρμελάδα. Με αυτό τον τρόπο αυξάνουμε και συμπληρώνουμε το εισόδημα του γεωργού ή του κτηνοτρόφου και από την άλλη εμπλουτίζουμε το τουριστικό μας προϊόν.

Δεν είναι μόνο οι παραλίες για να έχουμε εισόδημα ως κράτος.

Έχουμε πλούσια ενδοχώρα και με το επισκέψιμο αγρόκτημα και τον τουρισμό μας ενισχύουμε αλλά και το εισόδημα και των γεωργών και των κτηνοτρόφων μας. Οφείλαμε αυτήν την πολιτική σε όσους όπως εσένα Πολύκαρπε είστε στη γη γιατί θεωρούμε πως είναι πολύ ουσιαστικός ο πρωτογενής τομέας και πρέπει με κάθε τρόπο να τον στηρίξουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Πολύκαρπος Καλλουρής τόνισε τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο που επισκέφτηκε σήμερα το αγρόκτημά μου και για τα θετικά του σχόλια. Θέλω να πω ότι εμείς οι γεωργοί αγαπούμε τη γη, θέλουμε να την εμπλουτίσουμε και αγαπάμε τον τόπο μας. Με την πρόταση που είπατε κύριε Πρόεδρε για το επισκέψιμο αγρόκτημα πιστεύω πως θα είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσει και άλλος κόσμος τι θα πει να είσαι γεωργός, τις δυσκολίες της γεωργίας και πως παράγονται αυτά που τρώμε. Επίσης, πιστεύω ότι σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, με την αύξηση των τιμών της πρώτης ύλης, μιλώ για λιπάσματα, για το ρεύμα, πιστεύω πως θα είναι ένα έξτρα εισόδημα για τον γεωργό το οποίο θα τον βοηθήσει πάρα πολύ στο να παραγάγει τα προϊόντα του».

Προσθέτοντας στα προαναφερόμενα ο κ. Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

«Θέλω να ξέρεις ότι η επόμενη μεγάλη κρίση θα είναι κρίση τροφίμων. Εξελικτικά.  Τα κόστη σίγουρα έχουν αυξηθεί, δύσκολα τα βγάζει πέρα ο γεωργός, όμως πρέπει να στηρίξουμε τον γεωργό και τον κτηνοτρόφο να αντέξουν γιατί προβλέπω πολύ καλύτερες εποχές για τον πρωτογενή τομέα. Οι τιμές των γεωργικών προϊόντων αλλά και στον τομέα της κτηνοτροφίας, στα επόμενα χρόνια θα αυξηθούν πάρα πολύ γιατί θα υπάρχει περιορισμένη παραγωγή.

Άρα έχει σημασία να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα τώρα στις δυσκολίες του για να μπορέσει να απογειωθεί μεσοπρόθεσμα. Και το επισκέψιμο αγρόκτημα είναι αυτό που θα δώσει οικονομική ένεση στους επαγγελματίες που έχουν τα αγροκτήματά τους και θέλουν να έχουν ένα έξτρα εισόδημα».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα