Monday, July 22, 2024
HomeΕπικαιρότηταΗ προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Συνεχίζεται, εντός και εκτός Κύπρου, η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για τις Προεδρικές Εκλογές του Φεβρουάριου. Οι υποψήφιοι τα επιτελεία τους ανέλυσαν τις θέσεις τους, αναφέρθηκαν σε ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες όπως είπαν, αλλά και την επικαιρότητα.

Μόνο ο Αβέρωφ Νεοφύτου μπορεί να εγγυηθεί ότι η χώρα θα πάει μπροστά, δίνοντας στα παιδιά μας το παρόν και το μέλλον που τους αξίζει, ανέφερε την Τετάρτη η Μέλπω Πιτταρά εκ μέρους του Κεντρικού Εκλογικού Επιτελείου του Προέδρου ΔΗΣΥ και υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, σχολιάζοντας το ψήφισμα ΑΚΕΛ και τον υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο κ. Χριστοδουλίδης επικαλείται και πάλι την ενότητα όταν τα κόμματα που τον στηρίζουν, μαζί και με το ΑΚΕΛ, αποφάσισαν το 2022 να ανοίξουν ξανά «την κερκόπορτα του εθνικού διχασμού». 

Το ΑΚΕΛ έφερε ένα «διχαστικό ψήφισμα» στη Βουλή και τα κόμματα που υποστηρίζουν τον κ. Χριστοδουλίδη, το στήριξαν, αναφέρει η κ. Πιτταρά, προσθέτοντας ότι ενότητα είναι οι πράξεις και οι εθνικοί στόχοι και όχι οι καρέκλες και ο εθνικός διχασμός.

Συναντήσεις με μέλη της Ομοσπονδίας Θεατρικών Φορέων Κύπρου, αλλά και της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), πραγματοποίησε την Τετάρτη στα Γραφεία του επιτελείου του, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά την πρώτη συνάντηση, έγινε αναφορά για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του θεάτρου, όπως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται στις επιχορηγήσεις, αλλά και ο παραγκωνισμός που βιώνει το θέατρο και εν γένει ο Πολιτισμός, κατά τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποίησε με την ΟΣΕΟΚ, αναφέρεται ότι, ο κ. Μαυρογιάννης, στη διάρκεια του «εποικοδομητικού» διαλόγου που αναπτύχθηκε, «επεσήμανε πως όταν ευημερεί ο κατασκευαστικός τομέας, ευημερεί και η Κύπρος». 

Το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Μαυρογιάννης, δήλωσε, σε δικοινοτική εκδήλωση στο Σπίτι της Συνεργασίας, ότι «αποτελεί χρέος μας να δώσουμε ένα τέλος στην αναχρονιστική κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας».

Προσπάθεια για κοινή εκστρατεία τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας για εγγραφή ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους, ανακοίνωσε το πολιτικό γραφείο του υποψήφιου Νίκου Χριστοδουλίδη σημειώνοντας ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση από τα επιτελεία των υποψηφίων Ανδρέα Μαυρογιάννη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Γιώργου Κολοκασίδη στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε το επιτελείο του για το θέμα αυτό.

Ως εκ τούτου, αναφέρεται, πραγματοποιήθηκε ήδη η πρώτη σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των επιτελείων κατά την οποία έχει γίνει επεξεργασία προτάσεων για τον τρόπο διεξαγωγής της κοινής εκστρατείας των ίδιων των υποψηφίων «η οποία να εξηγεί την ανάγκη οι νέοι μας να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες», καθώς απομένουν ελάχιστες μέρες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία για εγγραφή νέων ψηφοφόρων που είναι η 27η Δεκεμβρίου 2022.

Η Κύπρος «αξίζει καλύτερα» και ήρθε και θα μείνει στην πολιτική για να ασχοληθεί με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως το «Τίμιο Κράτος» και την Ενωμένη Κύπρο, είπε σε γραπτή του δήλωση την Τετάρτη, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης.

Για το Κυπριακό, το οποίο, όπως αναφέρει είναι «υπαρξιακό πρόβλημα» ο κ. Δημητριάδης εισηγείται όπως χρησιμοποιηθούν τα έξι σημεία του Πλαισίου Γκουτέρες της 30ης Ιουνίου 2017 ως στρατηγική συμφωνία. Αυτό είναι κάτι που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι τρεις στενοί συνεργάτες του που σήμερα διεκδικούν την ψήφο των πολιτών απέτυχαν να κάνουν, είπε, προσθέτοντας παράλληλα, ότι οι τρεις «βασικοί» υποψήφιοι απέδειξαν την αδυναμία τους να προτείνουν πειστικές λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και του τόπου.

Οι προτάσεις του για το Τίμιο Κράτος υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.achilleas.eu, ανέφερε. 

Εξάλλου, το Κέντρο Αριστείας CYENS επισκέφθηκε  ο υποψήφιος Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μελετητές/ ερευνητές επιστήμονες, και να γνωρίσει από κοντά το αξιοπρόσεκτο έργο που επιτελεί το CYENS. Την ίδια στιγμή, ενημερώθηκε για την Έξυπνη Πόλη που δημιουργεί ο Δήμος Λευκωσίας στο σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης και Ελέγχου Έξυπνης Πόλης, (Nicosia Smart City), αλλά και για το Space Integration Laboratory του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκλογικού Επιτελείου του, με αφορμή την επίσκεψή του στο Κέντρο Αριστείας CYENS, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, παρουσίασε το σχέδιό του για την «Άλλη Κύπρο», όπου η  σύγχρονη τεχνολογία και η πράσινη ανάπτυξη θα έχουν καθοριστική συμβολή στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, αλλά και των επιχειρηματικών εργασιών.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα