Thursday, July 18, 2024
HomeΕπικαιρότηταΑβέρωφ: Να μην ρισκάρουμε όσα με κόπους κτίσαμε - Όχι σε πισωγύρισμα

Αβέρωφ: Να μην ρισκάρουμε όσα με κόπους κτίσαμε – Όχι σε πισωγύρισμα

Ομιλητής στην εκδήλωση η οποία έγινε χτες με θέμα «Σεξουαλική Παρενόχληση και Εμπορία Προσώπων – Ανθρώπινα δικαιώματα» και την οποία διοργάνωσε η Γυναικεία Οργάνωση Δημοκρατικού Συναγερμού Λεμεσού ήταν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου, ενώ παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Πρώτη Κυρία κ. Άντρη Αναστασιάδη, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:  

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ξανά για τη διαχρονική βοήθεια και να σας ζητήσω μια τελευταία χάρη. Σε 56 μέρες από σήμερα προσερχόμαστε στην κάλπη για να αναδείξουμε τον νέο Πρόεδρο της Κύπρου μας, τον άνθρωπο που θα κληθεί να λάβει αποφάσεις κρίσιμες για το μέλλον της χώρας μας, των παιδιών μας και των εγγονιών μας. Γνωρίζοντας εκ πείρας 10 χρόνια δίπλα στον σύζυγο μου Νίκο πόσο δύσκολο είναι το βάρος της ευθύνης του να ηγείσαι ενός κράτους, σας ζητώ να μην ρισκάρουμε τα όσα πετύχαμε. Οι προκλήσεις που θα κληθούμε να διαχειριστούμε στα χρόνια που ακολουθούν είναι πολλές. Προκλήσεις που χρειάζονται έμπειρα και αποτελεσματικά χέρια. Χρειάζονται ανθρώπους με ξεκάθαρο όραμα και προσανατολισμό.

Φίλες και φίλοι σήμερα μέχρι και τις 5 και 12 Φεβρουαρίου περνάμε μπροστά, περνάμε στην πρώτη γραμμή και χέρι-χέρι εργαζόμαστε μέρα νύχτα για τη μία και μοναδική επιλογή του κόμματος μας που δεν είναι άλλη από τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Το οφείλουμε στην Κύπρο μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και τις επόμενες γενιές».

Από την πλευρά της η κ. Αννίτα Δημητρίου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Δεν θα έχουμε εύκολους μήνες απέναντι μας, όπως είπε η αγαπητή μας κυρία Άντρη Αναστασιάδου δεν θα είναι καθόλου εύκολο όχι μόνο να θωρακίσουμε το έργο το οποίο έγινε αυτά τα χρόνια, παρόλες τις προκλήσεις, τα προβλήματα, τις δύσκολες συγκυρίες. Ποιος θα πίστευε ότι θα είχαμε να διαχειριστούμε μια πανδημία εν έτη 2021, βλέπαμε τις εικόνες από την Κίνα και πιστεύαμε ότι δεν θα μας άγγιζε ποτέ εμάς εδώ στην Κύπρο και όμως τα ζήσαμε, περιοριστήκαμε, περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα. Και ποιος θα πίστευε ότι εν έτη 2022 στην καρδιά της Ευρώπης θα είχαμε να διαχειριστούμε ένα πόλεμο και πάλι θα μας αγγίξει, ειδικά όσον αφορά την οικονομία.  Και θέλω να σκεφτείτε ποιος θα είναι λοιπόν ο ιδανικότερος ή ο καταλληλότερος να χειριστεί τα προβλήματα τα οποία φυσιολογικά επέρχονται ή να θωρακίσει όσο καλύτερα μπορεί την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.  Για εμένα και δεν μπορεί να δαιμονοποιείται η πολιτική θέση και άποψη, έχουμε άποψη και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου».

Τέλος ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε τα εξής:

«Θέλω όμως φίλες μου από τον χώρο του Δημοκρατικού Συναγερμού το πιο ζεστό σας χειροκρότημα στις γυναίκες από τους χώρους του κέντρου και άλλους πολιτικούς χώρους που μας αγκαλιάζουν με τη δική τους αγάπη και στήριξη γιατί μοιράζονται μαζί μας τις έγνοιες και τις αγωνίες να κρατήσουμε τον τόπο σε μια σταθερή και ασφαλή πορεία. Αγαπημένες μου φίλες δεν θα παρελθοντολογήσω απλά σκεφτείτε σε ποια Κύπρο ζήσατε το 2013, τη Κύπρο παρέλαβε ο Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση του και σε ποια Κύπρο σήμερα βρισκόμαστε. Επαναφέροντας την αξιοπιστία στην χώρα μας και την αξιοπρέπεια και την περηφάνεια στον κάθε Κύπριο και στην κάθε Κύπρια.

Είναι αυτό το μεγάλο διακύβευμα. Να μην ρισκάρουμε όσα με τους δικούς σας κόπους και μόχθους κτίσαμε αυτά τα τελευταία χρόνια και τις σωστές πολιτικές. Όχι σε πισωγύρισμα. Θα ήθελα όμως να μοιραστώ μαζί σας και κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές που σκοπεύουμε στα όσα πολλά έχουν γίνει από την κυβέρνηση μας ως συνέχεια και εξέλιξη να τα εφαρμόσουμε. Πέραν της επέκτασης της άδειας μητρότητας, την ενίσχυση των χαμηλών εισοδηματικών και μεσαίων στρωμάτων για την επιδότηση των βρεφονηπιακών σταθμών και των νηπιαγωγείων. Πρόθεση μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της μεσαίας οικογένειας αλλά και των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων με βρεφονηπιακούς σταθμούς στον χώρο εργασίας μεγάλων ημικρατικών οργανισμών αλλά και μεγάλων ιδιωτικών οργανισμών για να έχει την άνεση η εργαζόμενη μητέρα. Παράλληλα, θα προωθήσουμε το ευέλικτο ωράριο για να μπορεί η γυναίκα να μπαίνει πιο εύκολα στην εργασία. Θεωρώ όμως ότι αυτό που θα κάνει τη μέγιστη διαφορά για την κάθε μάνα και την κάθε εργαζόμενη είναι το Ολοήμερο Σχολείο. Όταν τα παιδιά σας το απόγευμα θα φεύγουν από το σχολείο θα είναι προετοιμασμένα για την επόμενη μέρα χωρίς την ταλαιπωρία των φροντιστηρίων και των ιδιαίτερων, χωρίς να γίνονται βάρος στις γιαγιάδες και στις μανάδες και σε όλη την οικογένεια.

Όπως επίσης και ως η επόμενη και φυσιολογική εξέλιξη μετά που είναι η πρώτη κυβέρνηση από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας που έχει αξιοποιήσει τόσες γυναίκες στην εκτελεστική εξουσία. Έχουμε σήμερα τέσσερις Υπουργούς γυναίκες, αξιολογότατες. Το σύνολο σχεδόν των Επιτρόπων είναι γυναίκες και παράλληλα είναι η πρώτη κυβέρνηση που έχει εισάξει τον θεσμό της Επιτρόπου Ισότητας. Η εξέλιξη είναι αυτή που θα κάνουμε πράξη στην επόμενη πενταετία. Το 50% του οποιουδήποτε διορισμού θα είναι άξιες γυναίκες».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα