Saturday, July 20, 2024
HomeΕπιτελεία26 Δεκεμβρίου: Προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

26 Δεκεμβρίου: Προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Ευχές στον νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρο, Χριστουγεννιάτικο μήνυμα και εκδηλώσεις, περιλάμβανε η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων ΠτΔ την παραμονή των Χριστουγέννων.

Στελέχη της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων Πρωτοπορία από το 1981 μέχρι σήμερα κατέκλυσαν το βράδυ της Παρασκευής το Κεντρικό Εκλογικό Επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Μάνθος Μαυρομάτης, εκ των ιδρυτών της ΦΠΚ Πρωτοπορία και ο υφιστάμενος Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Δήμος Κουντούρης.

Ο υποψήφιος ΠτΔ και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου αφού ανέλυσε το όραμά του για τη διακυβέρνηση της χώρας, με τους νέους στην πρώτη γραμμή, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Πρωτοπορία ήταν πάντοτε ταγμένη να χαράζει πορεία. “Για την πατρίδα μας. Για την παράταξή μας! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αποψινή, μαζική, οικογενειακή, συγκινητική  μας συγκέντρωση! Οι αρχές μας, η ψυχή μας είναι εδώ! Και θα νικήσουμε και πάλι!»

Συγχαίρω τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο για την ανάδειξή του ως Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου σε ανακοίνωσή του. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ατενίζει πάντοτε την ιστορική Εκκλησία μας με σεβασμό και αγάπη για τη διηνεκή προσφορά της, πρόσθεσε κι ευχήθηκε στον Μακαριότατο κάθε επιτυχία στη δύσκολη ποιμαντική αποστολή που αναλαμβάνει, “προκειμένου, υπό την αρχιερατεία του, η Εκκλησία της Κύπρου να πορευθεί ελπιδοφόρα στο μέλλον, συνεχίζοντας να είναι συνοδοιπόρος και εκ των στυλοβατών της κοινωνίας μας, μέσα από το πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό της έργο”.

Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο υποψήφιος ΠτΔ, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ευχήθηκε “να περάσετε όμορφα αυτή τη ξεχωριστή μέρα”.

Η σκέψη μας είναι σε αυτούς που ζουν τα Χριστούγεννα σαν να είναι μία μέρα όπως όλες τις άλλες, πρόσθεσε. “Μία μέρα στη δουλειά, μία σκληρή μέρα στο μεροκάματο, μία μέρα σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, μία ακόμα μέρα με την αγωνία της ζωής, μία μέρα στου δρόμου την άκρη”.

Χριστούγεννα σημαίνει αγάπη και ελπίδα, συνέχισε, αγάπη για τον Άνθρωπο, ελπίδα για την Ανθρωπότητα. “Ας φτιάξει η αγάπη τη συμπόνια και η ελπίδα την αλληλεγγύη για τον άλλο”. Καλά Χριστούγεννα σε όλες και όλους. Θερμές ευχές για να γίνει αυτός ο τόπος και αυτός ο κόσμος καλύτερος.

Στην ανάγκη να επιταχύνουμε την πράσινη μετάβαση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, αναφέρθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την παρουσία του στην εκδήλωση της μη κυβερνητικής περιβαλλοντικής οργάνωσης «Πράσινη Ασπίδα» που έγινε στην Λευκωσία.

Σε δηλώσεις κατά την εκδήλωση, ο κ. Χριστοδουλίδης συνεχάρη την «Πράσινη Ασπίδα» για τον καθοριστικό της ρόλο, όπως είπε, «στο να πετύχουμε στόχους που εμείς τώρα έχουμε θέσει».

«Θεωρώ ότι τέτοιου είδους δράσης από πλευράς της Πράσινης Ασπίδας στέλνουν και τα ξεκάθαρα μηνύματα, για την ανάγκη να επιταχύνουμε την πράσινη μετάβαση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, «πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να δράσουμε αμέσως έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις σοβαρότατες προκλήσεις που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε αν δεν λάβουμε εκείνα τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε.

Στο δικό του Χριστουγεννιάτικο μήνυμα ο υποψήφιος ΠτΔ και Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου είπε ότι σημασία έχει τι πράττουμε ολόχρονα για την ευημερία του λαού μας, την διαφύλαξη θεσμών και αξιών.

“Ως ΕΛΑΜ στεκόμαστε καθημερινά δίπλα στους συμπατριώτες μας, αποτελούμε εμπόδιο στις προσπάθειες διάλυσης του θεσμού της οικογένειας, της βεβήλωσης και προσβολής της θρησκείας μας και μαχόμαστε για την διατήρηση της Ελληνικότητας της ημικατεχόμενης μας Κύπρου”.

Ο αγώνας για απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών μας, αποτελεί για το ΕΛΑΜ, συνέχισε, πρωταρχικό σκοπό κάνοντας αναφορά στο Κυπριακό και το μεταναστευτικό.

Πρέπει να υπάρξει συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος στο καθαρό περιβάλλον, είπε το Σάββατο ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης, σε εκδήλωση στη Λευκωσία της ανεξάρτητης οργάνωσης Πράσινη Ασπίδα.

Αφού συνεχάρη την Πράσινη Ασπίδα για τη σημερινή και άλλες εκδηλώσεις, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι, μελήμά του είναι ένα καθαρό περιβάλλον. Είπε ότι πρέπει να υπάρξει συνταγματική κατοχύρωση γι΄ αυτό. «Το δικαίωμα στο περιβάλλον είναι για όλους και πρέπει να υπάρχει», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι η δική του ευχή είναι «Μια Κύπρος και Πράσινη», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Πράσινη Ασπίδα «το υπερασπίζεται σθεναρά».

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αποτελεί εγγύηση για τον εθνικό ρόλο της Εκκλησίας της Κύπρου, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υποψήφιος ΠτΔ, Γιώργος Κολοκασίδης, ο οποίος συνεχάρη προσωπικά τον Πάφου, Γεώργιο.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κολοκασίδης εξέφρασε απόλυτη βεβαιότητα ότι, “σε αυτή τη δύσκολη ιστορική καμπή της πατρίδας μας, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα αποτελέσει μια καθαρή εθνική φωνή στον αγώνα του λαού μας για απελευθέρωση και θα παραστεί εμπράκτως σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα