Ο Χαράλαμπος Αριστοτέλους γεννήθηκε στην Λάρνακα την 19η Νοεμβρίου το 1984. Είναι γόνος του Κυριάκου Αριστοτέλους από Μηλικούρι επαρχίας Λευκωσίας και της Χριστίνας Αριστοτέλους (Κάρουλλα) από Γαϊδουρά και Μηλιά Αμμοχώστου. Είναι εκ μητρογονίας πρόσφυγας από την περιοχή Αγ. Μέμνωνα Αμμοχώστου και σήμερα κατοικεί στο Δήμο Τσερίου.
Τη σχολική χρονιά 2001-2002 αποφοίτησε από το Λύκειο Απόστολου Βαρνάβα Στροβόλου με κλασική κατεύθυνση. Στις 8 Αυγούστου 2004 απολύθηκε από την Εθνική Φρουρά μετά από 25μηνη θητεία.
Το 2004 ανοίγεται ο δρόμος για την Σοφία της Βουλγαρίας. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2004-2005 αποφοίτησε από το τμήμα γλωσσών του Πανεπιστημίου της Σόφιας «Άγιος Κλίμεντος της Αχρίδος» πραγματοποιώντας το προκαταρκτικό έτος για ειδίκευση και εκμάθηση της Βουλγάρικης γλώσσας πριν από την εισδοχή του στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας «Άγιος Κλίμεντος της Αχρίδος» για τις σπουδές του στην ειδικότητα των Πολιτικών Επιστημών. Το 2009 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες με ειδίκευση: Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση. Παράλληλα τελείωσε το δίπλωμα Βουλγάρικης γλώσσας για μεταφραστές-διερμηνείς. Το 2011 πήρε μεταπτυχιακό στο Πολιτικό Management του Πανεπιστημίου της Σόφιας «Άγιος Κλίμεντος Αχρίδος»,παράλληλα ολοκλήρωσε δεύτερο μεταπτυχιακό στο Νέο Βουλγαρικό Πανεπιστήμιο στην ειδικότητα (Διπλωματία)-Διεθνείς Σχέσεις με κατεύθυνση Περιφερειακή Πολιτική.
Κατά την διάρκεια των σπουδών του πρόσφερε αμισθί τις υπηρεσίες του ως ειδικευόμενος στη Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σοφία. Στα πλαίσια της τρίμηνης ενασχόλησης του στη πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σοφία συνέταξε έκθεση με τίτλο «οι Διμερείς Σχέσεις Κύπρου - Βουλγαρίας, πως επηρέασε η διάλυση του Σοσιαλισμού και η Καπιταλιστική Παλινόρθωση». Πρόσφερε αμισθί υπηρεσίες στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στα πλαίσια της ενασχόλησης του πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο τμήμα πολυμερών σχέσεων και Διεθνών οργανισμών, στην υπηρεσία Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων και στη Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Οικονομικών Θεμάτων, COREPER).
Ενεργός στα κοινά από τα μαθητικά του χρόνια, συμμετείχε αρκετές φορές σε συμβούλια των μαθητών και γενικά στον μαθητικό συνδικαλισμό. Οργανώθηκε από τη πρώτη στιγμή και σαν φοιτητής. Διετέλεσε για έξι ακαδημαϊκές χρονιές στο συμβούλιο της Φοιτητικής Οργάνωσης Κυπρίων Βουλγαρίας Φ.Ο.Κ.B. (Από μορφωτικός και συνδικαλιστικός υπεύθυνος τις δυο πρώτες χρονιές, την τρίτη χρονιά διετέλεσε αντιπρόεδρος της φοιτητικής Ένωσης. Από το 2008 μέχρι το 2011 υπηρέτησε και τις τρεις ακαδημαϊκές χρονιές ως πρόεδρος του Δ.Σ. Φ.Ο.Κ.Β).Παράλληλα διετέλεσε στέλεχος και πρόεδρος φοιτητικής παράταξης. Εκπροσώπησε την Φοιτητική Οργάνωση Κύπριων Βουλγαρίας (ΦΟΚΒ) σε όλες τις διοικούσες και τα συνέδρια της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (Π.Ο.Φ.Ε.Ν)από το 2005-2011.Το 2006 εκπροσώπησε την ΠΟΦΕΝ στο συνέδριο της MEDNET. Από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι τα πρώτα χρόνια ως νέος εργαζόμενος διετέλεσε στέλεχος νεολαίας και κόμματος.
Το 2015 ο Χαράλαμπος Αριστοτέλους ιδρύει το Παράθυρο στην Κριτική Σκέψη. Το Παράθυρο στην Κριτική Σκέψη προχώρησε στην παραγωγή του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ για την Επανάσταση του Ρε Αλέξη, επιδιώκοντας μια Ιστορικό πολιτική κατάδυση στις σκοτεινές πτυχές αυτού του συγκεκριμένου Ιστορικού γεγονότος έτσι ώστε να εξετάσει μ αυτό το τρόπο, το πρώτο εγχείρημα, μιας καθολικής εφαρμογής ενός είδους κοινοκτημοσύνη στην Κύπρο με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες αλλά και διαδικασίες αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας συνάμα. Επίσης εξετάζει και τα μετέπειτα εγχειρήματα ψηγμάτων κοινοκτημοσύνη από το Κυπριακό Λαό. Η Επανάσταση του Ρε Αλέξη αποτελεί το έναυσμα για περεταίρω έρευνα, συγκρίσεις αλλά και παραλληλισμούς με την σύγχρονη εποχή επιδιώκοντας να παραδειγματίσει για να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα του σήμερα. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι ο Κυπριακός λαός έστω και για λίγο με την επικράτηση της Επανάστασης εφάρμοσε ως απότοκο της ένα είδος αυτοδιοίκησης εξαιρετικά πρωτοποριακό, ριζοσπαστικό και προοδευτικό για την εποχή του.
Το παράθυρο στην κριτική σκέψη με τον πολιτικό επιστήμονα Χαράλαμπο Αριστοτέλους ξεκίνησε ως διαδικτυακή εκπομπή που στόχο έχει την κριτική και φιλοσοφική θεώρηση ζητημάτων που αφορούν την Κύπρο και τον κόσμο, συνέχισε με παρουσιάσεις, έρευνα και αναλύσεις. Μια από τις θεματικές ενότητες που ασχολήθηκε ήταν η Επανάσταση του Ρε Αλέξη. Το αφιέρωμα της εκπομπή για το αγροτικό ζήτημα της Κύπρου δίνει το έναυσμα για περεταίρω μελέτη. Η επαφή του Χαράλαμπου Αριστοτέλους με τα έργα του Κώστα Γραικού δημιουργούν τα ερεθίσματα για να γίνει μια πιο εμπεριστατωμένη έρευνα στη βάση που αφήνει το αξιόλογο έργο του Γραικού, Βουστρώνιου και Λ. Μαχαιρά . Το «Παράθυρο στην Κριτική Σκέψη» τα τελευταία δυο χρόνια ασχολείται κυρίως τόσο με την παραγωγή του εν λόγω δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ για την Επανάσταση όσο των αποτελεσμάτων της και των μηνυμάτων της. Ταυτόχρονα, με πρωτοβουλία του ίδιου δημιουργήθηκε η Επιτροπή Προβολής της Επανάστασης του Ρε Αλέξη. Η Επιτροπή ξεκίνησε έναν προκαταρκτικό διάλογο με την κοινωνία, την πολιτεία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, ώστε ο Ρε Αλέξης και η επανάστασή του να συμπεριληφθούν στην εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή πυραμίδα του τόπου. Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Προβολής της Επανάστασης, το θέμα εγγράφηκε προς συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, για να παρθεί πολιτική απόφαση σχετικά με τη συμπερίληψη του ιστορικού γεγονότος και των μηνυμάτων αυτού στα σχολεία και στα ανώτατα ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Στόχος της επιτροπής είναι να γίνει σοβαρή δουλειά που θα επιβάλλει το ξαναγράψιμο της ιστορίας της συγκεκριμένης περιόδου ώστε να συμπεριληφθεί στα σχολικά βιβλία αλλά και να γίνει πεδίο ευρύτερης έρευνας από ερευνητές και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η επιτροπή θεωρεί ότι η Κυπριακή Ιστορία έχει να διδάξει πολλά και οι αγώνες των Κύπριων της συγκεκριμένης περιόδου μπορούν να γίνουν ο φάρος που θα φωτίσει τα βήματα των μεταγενέστερων γενεών γιατί θα δώσει σωστά πρότυπα και να καλλιεργήσει συνειδήσεις πράγματα που λείπουν από την εποχή μας και αφορούν ολόκληρη την οικουμένη. Έτσι η Βουλή άναψε το πράσινο φως προς τους τεχνοκράτες του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την δημιουργία τεχνικών ομάδων γύρω από το θέμα για την συμπερίληψη του στους δείκτες επιτυχίας αλλά και στους δείκτες επάρκειας δηλαδή στους κύκλους αναλυτικών προγραμμάτων της διδακτέας ύλης του υπουργείου παιδείας.
Η θεσμοθέτηση της 12ης του Μάη από το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης του κ. Νίκου Αναστασιάδη (Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας) ως η ημέρα των Αγροτών, μέρα καταστολής της Επανάστασης του Ρε Αλέξη και του μαρτυρικού θανάτου του από τους Φράγκους το 1427 αποτελεί ορόσημο για την πλήρη αναγνώριση αυτής της Επανάστασης. Η θεσμοθέτηση της μέρας των Αγροτών έγινε μετά από αίτημα όλων των Αγροτικών Οργανώσεων. Πρόταση που κατέθεσε ο Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων κ . Κώστας Καδής στο υπουργικό συμβούλιο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη η επιτροπή προβολής της Επανάστασης του Ρε Αλέξη με την δράση της έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο για την συμπερίληψη του τελικά στην διδακτέα ύλη του μαθήματος της Ιστορίας, Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης.
Ο Χαράλαμπος Αριστοτέλους παράλληλα με την πολιτική, συνδικαλιστική και Ακαδημαϊκή του δράση από το 2012 μέχρι σήμερα εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος.
Ανακοίνωση εξέδωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος Χαράλαμπος Αριστοτέλους σχετικά με τις προτάσεις του για την ΑΤΑ.
Η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) αποτελεί κατάκτηση των...
O υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αριστοτέλους στην αυριανή επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές θα προταθεί από τον συγγραφέα...
Στην εκπομπή Χωρίς Περιστροφές παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της 4ης μεγάλης δημοσκόπησης του ΣΙΓΜΑ.
Λίγες μέρες μετά το πρώτο διακαναλικό debate μεταξύ των τριών βασικότερων διεκδικητών...
Από το 1960 μέχρι σήμερα επτά ήταν οι Διατελέσαντες Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκράτιας.
Το SigmaLive βρήκε τις ηλικίες των εκλεγμένων Προέδρων της Δημοκρατίας αλλά και...
Η άμεση επανέναρξη των συνομιλιών αποτελει αναγκαιότητα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αριστοτέλους, λέγοντας ότι λόγω της αδιάλλακτης...
Ο υποψήφιος για την προεδρία Χαράλαμπος Αριστοτέλους, τοποθετείται με ανακοίνωσή του για το θέμα του Ευρωστρατού και του ΝΑΤΟ, το οποίο τέθηκε επί τάπητος...