Friday, April 26, 2024
HomeΆλλα ΘέματαΟ νεότερος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι ηλικίες των υποψηφίων για...

Ο νεότερος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι ηλικίες των υποψηφίων για τις Προεδρικές του 2023

Από το 1960 μέχρι σήμερα επτά ήταν οι Διατελέσαντες Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκράτιας.

Το SigmaLive βρήκε τις ηλικίες των εκλεγμένων Προέδρων της Δημοκρατίας αλλά και ποιος ήταν ο νεότερος ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου.

Ο νεότερος που ανέλαβε τα ινία του κράτους ήταν ο Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος όταν εισήλθε στο Προεδρικό τον Σεπτέμβριο του 1977 ήταν 44 ετών.

Ο επόμενος νεότερος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Μακάριος, ο οποίος τον Αύγουστο του 1960 ήταν 47 ετών, ενώ ακολουθεί ο Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος εισήλθε στο Προεδρικό σε ηλικία 56 ετών.

Τον διαδέχθηκε ο Γλαύκος Κληρίδης σε ηλικία 73 ετών, ακολούθως ο Τάσσος Παπαδόπουλος στα 69 του χρόνια, ο Δημήτρης Χριστόφιας ανήλθε στον λόφο του Προεδρικού στα 61 του και τον διαδέχθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης πέντε χρόνια αργότερα όταν ήταν 66 ετών.

Όσο αφορά τους διεκδικητές του θρόνου στις Προεδρικές εκλογές του 2023, ο Χαράλαμπος Αριστοτέλους βρίσκεται στα 37 του έτη, ο Αχιλλέας Δημητριάδης στα 61 ενώ ο Μάριος Ηλιάδης στα 78.

Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Κολοκασίδης είναι 62 ετών, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 66 και ο Αβέρωφ Νεοφύτου 61 ετών. Ακολούθως, ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς είναι 61 ετών, ο Αλέξιος Σαββίδης 44 και ο Νίκος Χριστοδουλίδης 48 ετών.

Κλείνοντας, ο Χρίστος Χρίστου βρίσκεται στα 42 του χρόνια, ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης στα 63 του χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα