Thursday, March 28, 2024
HomeUncategorizedΑπάντηση Θεοχάρους σε Αβέρωφ για τους «οραματισμούς της Ένωσης»

Απάντηση Θεοχάρους σε Αβέρωφ για τους «οραματισμούς της Ένωσης»

Μομφή προς τις θέσεις της Αλληλεγγύης θεωρεί πως άφησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο debate της 6ης Οκτωβρίου η Πρόεδρος του Κινήματος, Ελένη Θεοχάρους. 

Συγκεκριμένα ο κ.Νεοφύτου αναφερόμενος στο Κυπριακό και στα κόμματα προφανώς που στηρίζουν τον κ.Χριστοδουλίδη είπε, «…δεν μπορούμε να είμαστε αξιόπιστοι όταν έχουμε μια κοινοπραξία ετερόκλιτων. Άλλοι ενιαίο κράτος, άλλοι ενάντια στην ομοσπονδία, άλλοι ακόμα οραματίζονται την Ένωση με την Ελλάδα. Και κάτσε να πείσεις με τέτοιους στη δική σου Κυβέρνηση ότι είσαι αξιόπιστος στη συμφωνημένη γραμμή».

Καλεσμένη στο Πρωτοσέλιδο, η Ελένη Θεοχάρους ερωτήθηκε για την δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ και απάντησε τα εξής:

«Η χλεύη αφορούσε εμένα προσωπικά και τα ιδανικά αυτού του λαού. Ένας πολίτης που χλευάζει ιστορία και τους νεκρούς που έπεσαν για το ιδανικό της Ένωσης ας κριθεί από τον λαό.

Πρέπει να ξέρει ο κύριος Αβέρωφ… ή να θυμάται ότι αρχίσαμε να συζητάμε μαζί του με πάρα πολύ καλές προθέσεις, για να στηρίξουμε την υποψηφιότητά του.
Αλληλεγγύη της Θεοχάρους όπως λένε και μας κοροϊδεύουν χλευαστικά κι αυτός και οι επιτελείς του. Νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν γιατί εμείς είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που είμαστε και γι’ αυτό που εκπροσωπούμε.

Εκεί στην Πινδάρου μήπως έχουν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ θα μας βουτούσαν μέσα, θα εξαγνιζόμασταν και θα γίνονταν υγιείς οι πολιτικές μας θέσεις επειδή θα στηρίζαμε τον κύριο Αβέρωφ; Επειδή το κάνουμε αυτή τη στιγμή (σ.σ στήριξη Χριστοδουλίδη) με δημοκρατικές διαδικασίες. Έγινε μυστική ψηφοφορία, πήρε ψήφους ο κύριος Αβέρωφ αλλά την πλειοψηφία την πήρε ο κύριος Χριστοδουλίδης. Η Δημοκρατία αυτό λέει.. στηρίζουμε εξηγώντας τις πολιτικές μας επιλογές.

Τώρα νομίζει ότι θα αυξήσει το μερτικό του ο κ.Αβέρωφ; Θα το εξαφανίσει.. Αισθάνομαι πάρα πολύ περήφανη, δεν πιστεύω σε ουτοπίες είμαι πάρα πολύ ρεαλίστρια αλλά δε νομίζω το να ομιλεί κανείς για την ιστορία του τόπου είναι μεμπτό και επιτρέπεται να το κάνει μόνο όταν είναι σε μνημόσυνα και εθνικόφρονα σωματεία με μεγάλη υποκρισία», είπε η κ.Θεοχάρους. 

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα