Thursday, April 25, 2024
HomeUncategorizedΜε ευχές για την «προοδευτική αλλαγή» στο πάρτι της ΕΔΟΝ Στεφάνου, Κουλάς,...

Με ευχές για την «προοδευτική αλλαγή» στο πάρτι της ΕΔΟΝ Στεφάνου, Κουλάς, παρών και ο Α. Μαυρογιάνης

Με αναφορές για την ανάγκη προοδευτικής αλλαγής στον τόπο σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε το πάρτι της ΕΔΟΝ για την χρονιά που φεύγει. Δεν είναι τυχαίο που γίνεται το πάρτι της ΕΔΟΝ κάθε χρόνο στο έβγα της χρονιάς, αλλά για να υπογραμμίσουμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε συνθήκες προοπτικής και ευοίωνου μέλλοντος στην νέα γενιά του τόπου, η οποία υποφέρει από μια οικτρή κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, από το γεγονός ότι ολοένα παγιώνεται η διχοτόμηση στον τόπο, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. 

Εν αναμονή της νέας χρονιάς ο κ. Στεφάνου ευχήθηκε να έχουμε μια πραγματικά νέα, καλή χρονιά για όλους και ειδικά για τους νέους. Φέτος ειδικά, αυτή η ευχή μπορεί να αποκτήσει περιεχόμενο με την δική μας προσπάθεια, την δική μας δουλειά και την δική μας ψήφο. Η νέα χρονιά, είπε, μπαίνει με τις προεδρικές εκλογές, ο καθένας θα κληθεί τον Φλεβάρη να ψηφίσει και να τοποθετηθεί με το πώς βλέπει το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Το ΑΚΕΛ, είπε, στηρίζει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, σημαντικό μέρος του προγράμματος του οποίου είναι για την νέα γενιά, για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στήριξης, κοινωνικού κράτους, δίκαιου κράτους, μια χώρα που να μην ταλανίζεται από σκάνδαλα, διαφθορά και διαπλοκή, «που επί ημερών αυτής της κυβέρνησης πραγματικά έχει απογειωθεί».

Πολύ περισσότερο, η νέα γενιά του τόπου, ο λαός μας, έχει ανάγκη από μια λύση, η οποία να απελευθερώνει και επανενώνει τον λαό, πρόσθεσε. Για όλα αυτά στηρίζουν την υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και πιστεύουν ότι με την νίκη του στις προεδρικές εκλογές «θ’ ανοίξουμε την προοπτική για ένα ευοίωνο, ελπιδοφόρο, ειρηνικό μέλλον για όλους».

Η ΕΔΟΝ πραγματοποιεί το αποχαιρετιστήριο πάρτι για την χρονιά που φεύγει, γιατί εκτός από το ότι «η φτώχεια θέλει καλοπέραση», θέλει ο αγώνας κέφι και διασκέδαση και η νεολαία της αριστεράς ξέρει να αγωνίζεται όπως το πράττει από τον καιρό της ίδρυσής της, δήλωσε ο ΓΓ της Οργάνωσης, Σεβήρος Κούλας. Αποχαιρετούμε μια χρονιά που ήταν γεμάτη με δυσκολίες και προκλήσεις, αγώνες και υποδέχονται μια χρονιά με την ίδια ετοιμότητα να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια, με αποκορύφωμα τον αγώνα για την πραγματική , προοδευτική αλλαγή με την εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ, ο κ. Κούλας ευχήθηκε σε όλη την κοινωνία και στην νεολαία υγεία, «κάθε καλό προσωπικό και συλλογικό και ν’ ανανεώσουμε το κάλεσμα για τον αγώνα, την ζωή που μας αξίζει, για να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας».

Ο ΓΓ της ΕΔΟΝ αναφέρθηκε και στ «Κάλαντα Αλληλεγγύης», την διεθνιστική εκστρατεία του παιδικού της τμήματος. Κάθε χρόνο, εξήγησε, η εκστρατεία αφιερώνεται σε παιδιά διαφορετικού λαού που έχουν ανάγκη από έμπρακτη στήριξη. «Τα φετινά Κάλαντα Αλληλεγγύης είναι αφιερωμένα στα παιδιά της Σρι Λάνκα, ενός λαού που το τελευταίο διάστημα υποφέρει από ακραία φτώχεια, αντιεργατικές και αντινεανικές πολιτικές». Τα χρήματα από τις πωλήσεις των πακέτων, είπε, θ’ αποσταλούν για την ενίσχυση παιδικών νοσοκομείων και σχολείων στη Σρι Λάνκα.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ της ΕΔΟΝ αλλά και ο υποψήφιος ΠτΔ, Ανδρέας Μαυρογιάννης, που παρευρέθηκε στην συνεύρεση, απευθύνθηκαν στους παρευρισκόμενους. Στέφανος Στεφάνου και Σεβήρος Κούλας μίλησαν για την ανάγκη προοδευτικής αλλαγής στον τόπο αλλά και το ότι η νεολαία καλείται να ζήσει χειρότερα από την γενιά των γονιών της.  «Αυτή η κατάσταση δεν είναι μονόδρομος και δεν είναι νομοτέλεια», είπε ο κ. Κουλάς, «μπορεί ν’ αλλάξει και θ’ αλλάξει όταν εκλεγεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο Ανδρέας Μαυρογιάννης». Αυτή την μάχη θα την δώσουμε μέχρι τέλους, την λήξη του δεύτερου γύρου των Προεδρικών για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε και να «πιάσουμε την ζωή μας στα χέρια μας», πρόσθεσε.

Εξερχόμαστε εδώ που είναι το μέλλον, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ λέγοντας ότι έγνοια τους είναι το «τί θα αφήσουμε εμείς σε εσάς. Δεν έχουμε το δικαίωμα ν’ αφήσουμε τη χώρα μας σε σας ημικατεχόμενη και υπό κατοχή, κάτω από τους μεγάλους κινδύνους που υπάρχουν με την παρουσία των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων. Γι’ αυτό το λόγο είναι αδήριτη ανάγκη η λύση του Κυπριακού και μαζί, Ε/κ και Τ/κ να συνδιαχειριζόμαστε το κοινό μας κράτος».

Δεν έχουμε δικαίωμα ν’ αφήσουμε τα πράγματα να συνεχίσουν στους ρυθμούς της αναξιοκρατίας, της συναγερμοποίησης του κράτους και πολύ περισσότερο ν’ αφήσουμε τη χώρα μας να εξευτελίζεται, να διασύρεται διεθνώς με τα χρυσά διαβατήρια, τα βαν και τις παρακολουθήσεις, πρόσθεσε.

Ευχαριστώντας για την πρόσκληση ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε ότι η δουλειά της ΕΔΟΝ είναι για 1881 ημέρες, για 5 χρόνια, «όλοι μαζί  να βάλουμε τη ράχη μας ν’ αλλάξει τούτος ο τόπος και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να  φέρουμε την πραγματική αλλαγή, δεν είναι υπόθεση ενός, αλλά υπόθεση όλων».

Ο κ. Μαυρογιάννης χαιρέτισε και την παρουσία του Πρέσβη της Κούβας στην συνεύρεση της ΕΔΟΝ, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη προς τα μέλη της νεολαιϊστικης οργάνωσης για την συνεχή παρουσία τους στην προσπάθεια για τις προεδρικές εκλογές. «Είμαστε πραγματικά συνοδοιπόροι», ανέφερε. Η εκδήλωση, είπε, είναι το συμπόσιο της αγάπης, της αλληλεγγύης, της εκτίμησης, των ανθρώπων που μπαίνουν καθημερινά μαζί για να πετύχουμε την πραγματικά προοδευτική αλλαγή που έχει απελπιστικά ανάγκη ο τόπος.

«Τί ψυχή θα παραδώσουμε εάν δεν καταφέρουμε να δώσουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά και στα εγγόνια μας; Εσείς πρέπει να πιάσετε μια καλή σκυτάλη, όχι διεφθαρμένη, διαπλεκόμενη. Ένα κράτος που να υπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, συμφέροντα στην οικονομία, μαφίες», σημείωσε. Έχει σημασία, είπε, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κληροδοτήσουμε ένα κόσμο για τον οποίο μπορούμε να είμαστε περήφανοι.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα