Sunday, April 14, 2024
HomeΕπιτελείαΧρίστου: Το ΕΛΑΜ είναι ανάχωμα για την μη αποδοχή λύσης τουρκικών προδιαγραφών

Χρίστου: Το ΕΛΑΜ είναι ανάχωμα για την μη αποδοχή λύσης τουρκικών προδιαγραφών

Η Κύπρος αξίζει μιας καλύτερης πολιτικής ηγεσίας, η οποία με τις πράξεις της, θα σταθεί δίπλα στα προβλήματα της κοινωνίας ξεκινώντας από το εθνικό ζήτημα, το μεταναστευτικό, στα ζητήματα της ακρίβειας της οικονομίας, τα θέματα της παιδείας και στα σοβαρά θέματα της υγείας, είπε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου.

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι «απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον του τόπου μας και πιστεύουν ότι μέχρι σήμερα όσοι κυβέρνησαν και συγκυβέρνησαν τον τόπο δεν απέδωσαν αυτά που θα έπρεπε».

Ερωτηθείς ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος της υποψηφιότητας του, σημείωσε ότι «αντικειμενικός σκοπός είναι πάντα η επιτυχία. Αυτή καθορίζεται βεβαίως με το να μπορέσεις να περάσεις στον δεύτερο γύρο. Ο δεύτερος επόμενος στόχος είναι ένα δυνατό ΕΛΑΜ, το οποίο θα μπορεί να επηρεάζει την επόμενη διακυβέρνηση όποια και να είναι αυτή, στην λήψη αποφάσεων». Σε ερώτηση τι θα “παζαρέψει” το κόμμα μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, ο κ. Χρίστου είπε ότι «δεν παζαρεύουμε τίποτα». Θα αποστείλουμε και στους δύο υποψηφίους, πρόσθεσε, τις δικές μας θέσεις επί σειράς θεμάτων, θα ζητήσουμε την τοποθέτηση τους και ανάλογα με αυτή θα πάρουμε την τελική μας απόφαση, την οποία θα δημοσιεύσουμε.

Στην αρχική του δήλωση, ο κ. Χρίστου είπε ότι με την υποψηφιότητα του «απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας που αγωνιούν όπως κι εμείς για το μέλλον του τόπου μας – δεν βολεύονται με το κατεστημένο και επιθυμούν πραγματική αλλαγή». Αναντίλεκτα, σημείωσε, το ΕΛΑΜ είναι η παράταξη των έργων. «Καταθέτουμε ουσιαστικές προτάσεις. Θέτουμε ξεκάθαρους στόχους και υπερασπιζόμαστε σταθερά θέσεις μέσα σε ένα διαρκή πολιτικό αγώνα».

Το ΕΛΑΜ, συνέχισε, αποτελεί το ισχυρότερο ανάχωμα για την μη αποδοχή λύσης τουρκικών προδιαγραφών όπως η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στο εθνικό μας θέμα. «Έχει σαφές καθορισμένο πρόγραμμα για την πάταξη των ανεξέλεγκτων παράνομων μεταναστευτικών ροών που κατακλύζουν κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Έμπρακτα βρίσκεται δίπλα στους αδικημένους πολίτες όταν κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις αυθαιρεσίες των τραπεζικών ιδρυμάτων», πρόσθεσε.

Παραμένουμε μακριά, επεσήμανε, από υποθέσεις διαφθοράς και εμπλοκής σε μια πολιτική σκηνή που βρίθει από σκάνδαλα. «Στεκόμαστε αρωγός σε δυσπραγούντες συμπολίτες μας, αναπτύσσοντας ένα πλούσιο κοινωνικό έργο. Προασπιζόμαστε τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας και τις μελλοντικές γενιές απέναντι στα ισοπεδωτικά πρότυπα της νέας τάξης πραγμάτων», πρόσθεσε.

Τόνισε αντικειμενικός σκοπός της δικής του υποψηφιότητας στις προσεχείς εκλογές είναι η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε συλλογικά ως κοινωνία.  «Πιστεύουμε ότι μόνο ένα δυνατό ΕΛΑΜ είναι δυνατό να εξασφαλιστεί κάτι τέτοιο. Γι αυτό ταπεινά απευθυνόμαστε σε όλες και όλους ζητώντας την στήριξη τους σε αυτή την προσπάθεια», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: LIVE: Υποβάλουν επίσημα υποψηφιότητες οι διεκδικητές της Προεδρίας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα