Friday, March 29, 2024
HomeΕπιτελείαΑπαντά ο Αβέρωφ: Να κρατήσουμε τις τοποθετήσεις μας σε πνεύμα αλληλοσεβασμού

Απαντά ο Αβέρωφ: Να κρατήσουμε τις τοποθετήσεις μας σε πνεύμα αλληλοσεβασμού

Σε δήλωση προέβη ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου σχετικά με τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος αλλά και για τις συναντήσεις με Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη. 

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «σε αυτές τις κρίσιμες ώρες και ενώπιον των δύσκολων αποφάσεων που έχουμε ενώπιον μας που αφορούν το ύψιστο, την πορεία δηλαδή του τόπου μας, καλώ όλους να κρατήσουμε τις δημόσιες τοποθετήσεις μας σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και με γνώμονα την ενότητα της παράταξής μας».

Αυτούσια η δήλωση του 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει λάβει με συντριπτική πλειοψηφία και σε κλίμα συναίνεσης σε όλα τα επίπεδα, μια πολύ σοφή απόφαση, μακριά από τον όποιο καιροσκοπισμό και με απόλυτη προσήλωση στις αρχές του: Να μην συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα και να αναλάβουμε την υψηλή ευθύνη της υπεύθυνης αντιπολίτευσης του τόπου, όποιος και αν εκλεγεί.

Ως εκ τούτου και με απόλυτο σεβασμό στην ελεύθερη σκέψη των μελών και φίλων μας, τους προτρέψαμε να εξασκήσουν την ψήφο τους, κάνοντας την επιλογή τους με βάση την συνείδηση τους.

Σέβομαι κάθε τοποθέτηση και κάθε κριτική που γίνεται, από οποιοδήποτε στέλεχος ή μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η ελευθερία και η πολυφωνία ήταν πάντοτε η δύναμη της παράταξής μας. Αυτό οφείλουμε να το αποδεικνύουμε ευλαβικά και στην πράξη.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες και ενώπιον των δύσκολων αποφάσεων που έχουμε ενώπιον μας που αφορούν το ύψιστο, την πορεία δηλαδή του τόπου μας, καλώ όλους να κρατήσουμε τις δημόσιες τοποθετήσεις μας σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και με γνώμονα την ενότητα της παράταξής μας.

Η ιστορική πορεία του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν τελειώνει την επόμενη Κυριακή αλλά θα συνεχίσει για πολλές γενιές ακόμα.

Σε ότι αφορά φήμες που κυκλοφορούν, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι η μοναδική επαφή, συνάντηση ή προσωπική επικοινωνία που είχα τόσο με τον κ. Χριστοδουλίδη όσο και με τον κ. Μαυρογιάννη, ήταν την περασμένη Δευτέρα αρχικά για την διευθέτηση και ακολούθως στη συνάντηση μας στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, στην παρουσία όλης της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος και καμία απολύτως άλλη.

Διαβάστε ακόμη: 

Κούσιος:Δεν μπορώ να επιλέξω Μαυρογιάννη για Πρόεδρο-Αφήνει αιχμές κατά Αβέρωφ

Άνοιξε πυρ ο Νουρής – Προσπαθούν να ποδηγετήσουν για στήριξη ΑΚΕΛ

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα