Tuesday, April 23, 2024
HomeΕπιτελείαΕπιτελείο ΚολοκασίδηΚολοκασίδης: Αυτή είναι η πρόταση του για παραχώρηση υπηκοότητας σε παιδιά μικτών...

Κολοκασίδης: Αυτή είναι η πρόταση του για παραχώρηση υπηκοότητας σε παιδιά μικτών γάμων στα κατεχόμενα

Ερωτήματα σχετικά με την πρόταση του Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, για την παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας σε περίπου 30.000 παιδιά μικτών γάμων Τουρκοκυπρίων με εποίκους, θέτει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης, απευθυνόμενος προς τους συνυποψηφίους του, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Αβέρωφ Νεοφύτου, παρουσιάζοντας τη θέση του ότι «το όλο ζήτημα είναι μέρος του προβλήματος της κατοχής και της εθνοκάθαρσης και ό,τι αφορά παράβαση του διεθνούς δικαίου και είναι παράγωγο του εποικισμού, καθώς και ότι τέτοια απόδοση ιθαγένειας σταδιακά θα ανατρέψει άρδην το δημογραφικό ισοζύγιο».

Παραθέτει δηλώσεις, όπως λέει, του συνυποψηφίου του Νίκου Χριστοδουλίδη στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν, στις οποίες αναφέρει πως ο κ. Χριστοδουλίδης λέει «ότι το θέμα των παιδιών αυτών είναι ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα».

Ο κ. Κολοκασίδης, αναφέρει ακολούθως ότι «αυτή τη στιγμή στα κατεχόμενα έχουν μείνει μόνο 80.000 Τ/κ» και ότι «τέτοια ενέργεια θα αυξήσει με μια μονοκονδυλιά των αριθμό των νομίμων κατοίκων των κατεχομένων κατά περίπου 40%. Προσθέτει, ακόμα ότι την ίδια στιγμή «η Τουρκία πιέζει για νομιμοποίηση όλων των εποίκων και διασφάλιση δικαιωμάτων εγκατάστασης στην Κύπρο σε περαιτέρω Τούρκους υπηκόους».

Καταλήγοντας, ο κ. Κολοκασίδης αναφέρει ότι όλα αυτά γίνονται προτού λυθεί το Κυπριακό και προτού βεβαίως επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις περιουσίες τους, καλώντας τους Α. Μαυρογιάννη και Α. Νεοφύτου, όπως επίσης και τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, να τοποθετηθούν σχετικά με τις θέσεις Κιζίλγιουρεκ και Χριστοδουλίδη.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα