Saturday, April 20, 2024
HomeΕπιτελείαΔαμιανού: Γιατί το ΑΚΕΛ στηρίζει την επιλογή Προύντζου ως ΥΠΟΙΚ του Μαυρογιάννη

Δαμιανού: Γιατί το ΑΚΕΛ στηρίζει την επιλογή Προύντζου ως ΥΠΟΙΚ του Μαυρογιάννη

Για τις διεργασίες που γίνονται για τον δεύτερο γύρο τον προεδρικών εκλογών μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού.

Αρχικά, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Χαράλαμπου Προύντζου ως υπουργού Οικονομικών του Ανδρέα Μαυρογιάννη, είπε ότι «η επιλογή έγινε με βάση συγκεκριμένα αξιολογικά κριτήρια. Ήθελε ένα άνθρωπο που να έχει γνώση των πεπραγμένων της αγοράς και να έχει μια γνώση ευρύτερη σε ότι αναφορά το νομικό πλαίσιο και το πάντρεμα με την οικονομία. Το Υπουργείο Οικονομικών ασχολείται με μια σειρά ζητημάτων που αφορούν διεθνείς συμβάσεις, συμφωνίες και το επιχειρείν ευρύτερα. Επίσης, ο κ. Προύντζος προέρχεται από τον νομικό κόσμο αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της οικονομίας, του εταιρικού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Είναι νέος άνθρωπος με ακαδημαϊκές γνώσεις και εμπειρίες».

Σε σχόλιο ότι δεν είναι οικονομολόγος, απάντησε «να σας πω ένα παράδειγμα, ένας πολύ πετυχημένος δικηγόρος έκανε ένα πολύ πετυχημένο πρότζεκτ, το ΓεΣΥ. Ικανοί άνθρωποι υπάρχουν σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής».   

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα