Monday, June 5, 2023
HomeΕπικαιρότηταΈκκληση Αβέρωφ για συνεργασίες την επόμενη μέρα

Έκκληση Αβέρωφ για συνεργασίες την επόμενη μέρα

Πολλαπλές εκκλήσεις για υπερκομματικές συνεργασίες κατά τη δεύτερη θητεία του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, περιείχε η ομιλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στο εκλογικό επιτελείο.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην άψογη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, αλλά και στις πολιτικές δυνάμεις, τονίζοντας ότι πρόκειται για τις πρώτες εκλογές οι οποίες ολοκληρώθηκαν χωρίς κομματικές συναλλαγές μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, κάτι που πιστώνεται σε όλους.

Όπως είπε, «ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αποδείξει στην πράξη ότι είναι ο Πρόεδρος που ξέρει και μπορεί να χτίζει γέφυρες απαραίτητες, που θα πάνε τη χώρα μπροστά».

Ένταση, πάντως, προκλήθηκε κατά τις αναφορές του κ. Νεοφύτου στους ανθυποψηφίους του κ. Αναστασιάδη, καθώς ο κόσμος επιχείρησε να τους γιουχαΐσει και να τους αποδοκιμάσει, με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να τους εγκαλεί στην τάξη με έντονο τρόπο και φανερά εκνευρισμένος.

«Οι νικητές δείχνουν ανωτερότητα. Απαράδεκτα συνθήματα δεν τιμούν ούτε τον πολιτισμό μας ούτε την παράταξή μας», τόνισε, λέγοντας ότι ο κυρίαρχος λαός μίλησε και επιβράβευσε την εθνική προσπάθεια για την ανόρθωση της οικονομίας μέσα από την εθνική συναίνεση και την εθνική συνεννόηση.

«Ένας ηγέτης, όταν αξιοποιεί την κριτική και τη μετατρέπει σε γέφυρες συνεργασίας, είναι αυτός που κερδίζει την εμπιστοσύνη του λαού, και αυτό έπραξε τα τελευταία πέντε χρόνια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης», τόνισε.

Συνεχάρη, επίσης, ξεχωριστά τον Σταύρο Μαλά για τον αξιοπρεπή πολιτικό του αγώνα, αλλά και το ΑΚΕΛ που τον στήριξε.

Ο κ. Νεοφύτου ερμήνευσε το αποτέλεσμα ως μια ισχυρή ένδειξη της βούλησης του λαού να συνεχίσει η χώρα τη σταθερή της πορεία.

«Έχουμε μεγάλα οράματα για τον τόπο μας και γνωρίζουμε ότι τα μεγάλα οράματα δεν χωράνε σε μοιρασμένες πατρίδες. Θα συνεχίσουμε την υπεύθυνη οικονομική διαχείριση με κίνητρα και λιγότερες φορολογίες, γιατί είναι μέσα από τις επενδύσεις και την επενδυτική δραστηριότητα που θα πετύχουμε την πλήρη απασχόληση, καλύτερες απολαβές για τους εργαζομένους και περισσότερα πλεονάσματα».

Οι εκλογές σήμερα τελείωσαν, οι προκλήσεις όμως παραμένουν, υπογράμμισε.

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για διάλεξη. Tο θέμα που σκέφτηκα είναι η *κωμική* διάσταση των ύβρεων σε αρχαία και σύγχρονη πολιτική. Tι έμπνευση έδωσαν οι #προεδρικές2023, με τους "τραμπούκους του πληκτρολογίου" να βρίζουν και εμάς να γελάμε! #Researcher #University

Έκλεισε και αυτό... Τιμή μου που εργάστηκα για την προεκλογική σου
@AMavroyiannis.
#ekloges #cyelections #elections2023 #ekloges2023 #εκλογες #εκλογες2023 #electionscy #electionscyprus #εκλογές #εκλογές2023 #προεδρικές2023
#proedrikes2023 #προεδρικες2023 #mavroyiannis2023

StockWatch Cyprus @StockWatchCy

Έκθεση προεκλογικής δαπάνης υπέβαλε ο Α. Μαυρογιάννης http://dlvr.it/SlYyTQ

Δεν φτάνει που διέσυρε την #Κύπρο και εξέθεσε τον #ΔΗΣΥ, βαρύνοντάς τον με σκάνδαλα και συμβάλλοντας στη διάσπασή του στις #προεδρικές2023, θα περιοδεύει ως "δοκησίσοφος"; Θα πουλά σοφία; Θα δίνει συμβουλές; Θα παριστάνει το πολιτικό κεφάλαιο; Αντροπή, όπως λέμε στη Γεροσκήπου...

Load More

Διαβάστε Ακόμα