Saturday, April 27, 2024
HomeΕπικαιρότηταLIVE: Η Κύπρος εκλέγει τον 8ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

LIVE: Η Κύπρος εκλέγει τον 8ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Νέα σελίδα γράφεται σήμερα στην ιστορία της Κύπρου. O κυπριακός λαός καλείται να ψηφίσει για να αναδείξει τον 8ο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 13ες εκλογές του τόπου.

Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης αναμετρώνται στον Β΄ γύρο των Προεδρικών Εκλογών, έχοντας καταλάβει ποσοστά της τάξης του 29.59% και 32.04% αντίστοιχα την περασμένη Κυριακή.

561.273 ψηφοφόροι θα κληθούν να πάνε και σήμερα στις κάλπες, με την ελπίδα ότι το ποσοστό της τάξης του 27.96% που τήρησε αποχή την περασμένη Κυριακή θα καταγράψει μείωση.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 π.μ. και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Μετά από μία ώρα διάλειμμα θα ανοίξουν ξανά από η ώρα 1.00 μ.μ. μέχρι τις 6.00 μ.μ.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, o/η προεδρεύων/ουσα κάθε εκλογικού κέντρου μπορεί να παρατείνει τις ώρες ψηφοφορίας, αν παραστεί ανάγκη, το αργότερο μέχρι τις 9.00 μ.μ., με την προϋπόθεση, ότι έξω από το εκλογικό του/της κέντρο αναμένει για να ψηφίσει μεγάλος αριθμός εκλογέων.

Σημειώνεται ότι οι ώρες ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού έχουν προσαρμοστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε η ψηφοφορία να λήξει και εκεί στις 6.00 μ.μ., ώρα Κύπρου.

Η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθέρια.

Διαβάστε στο SigmaLive όλες τις εξελίξεις

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα