Saturday, April 20, 2024
HomeΕπικαιρότητα«Σφαγή» στο debate: «Αντιγράψατε πρόταση»-«Θα έπρεπε να είστε πιο προσεχτικός»

«Σφαγή» στο debate: «Αντιγράψατε πρόταση»-«Θα έπρεπε να είστε πιο προσεχτικός»

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ των δύο υποψηφίων, με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να κατηγορεί τον Νίκο Χριστοδουλίδη ότι του έκλεψε την πρόταση για το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης κάλεσε τον Μαυρογιάννη να σέβεται τον συνομιλητή του. «Να ψάξετε τις ημερομηνίες, κύριε Μαυρογιάννη. Λυπάμαι για τις αναφορές σας. Θα έπρεπε να είστε πιο προσεχτικός. Ακόμα και αν το κάναμε, δεν θα έπρεπε να πείτε αυτό το πράγμα. Δεν ανέμενα τέτοιες αναφορές από εσάς».

Στη συνέχεια, ο Μαυρογιάννης απάντησε ότι «εγώ λυπάμαι που οι δικές σας αναφορές ήταν πολύ πιο απαξιωτικές. Εγώ μιλώ στο φως και εσείς υπόγεια. Απαξιώσατε… Λέτε σε εμένα ότι μιλάω γενικόλογα. Αν είναι ένα χαρακτηριστικό δικό σας που το λένε όλοι είναι πως λέτε τα πάντα και τίποτα. Και έρχεστε και μου λέτε πως μιλάω γενικά. Μια αίσθηση του μέτρου δεν βλάπτει».

Όταν διερωτήθηκε ο Χριστοδουλίδης εάν εννοεί ότι μιλάει γενικόλογα, του απάντησε «ναι, μιλάτε για κάποια θέματα (γενικόλογα)».

Η αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του Χριστοδουλίδη, ο οποίος κατηγόρησε τον Μαυρογιάννη ότι απαξιώνει τον κυπριακό λαό, αφού τον έβγαλε πρώτο στον πρώτο γύρο.

Ο Μαυρογιάννης τότε απάντησε ότι «είστε κοινωνικό φαινόμενο που χρήζει διερεύνησης».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα