Saturday, April 27, 2024
HomeΕπιτελείαΕπιτελείο ΤσελεστίναςΤσελεστίνα Ντε Πέτρο:Ο συμβολισμός του 69, οι γυναίκες, η Ρωσία και το...

Τσελεστίνα Ντε Πέτρο:Ο συμβολισμός του 69, οι γυναίκες, η Ρωσία και το όνειρο

Εξήντα εννέα χρυσές προτάσεις κατέθεσε η Τσελεστίνα Ντι Πέτρο η οποία από την περασμένη εβδομάδα, εξήγγειλε την υποψηφιότητα της για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Η κα. Ντε Πέτρο παρουσίασε τις θέσεις της σε μια σειρά από ζητήματα, μεταξύ των οποίων η ισότητα, το τραπεζικό σύστημα και το καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων.

Ανάμεσα στις προτάσεις της ξεχωρίζουν η παραχώρηση σπιτιού και επιδομάτων, η παραχώρηση εξοχικού καθώς και μια άλλα σειρά επιδομάτων και την ίδια ώρα η κατάργηση επιδομάτων που ισχύουν σήμερα καθώς και φορολογιών, όπως του ΦΠΑ.

Φιλοξενούμενη στο Πρωτοσέλιδο ανέφερε ότι την απόφαση της να κατέβει σαν υποψήφια πρόεδρος την πήρε μετά από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Αρχικά ερωτηθείσα με τι ασχολείται ανέφερε ότι πρώτα από όλα είναι μανούλα και είναι και διαχειρίστρια πολυκατοικίας.

Εξήγησε ότι ο αριθμός «69» στις προτάσεις της είναι συμβολικός. «Ήταν απάντηση προς το ΔΗΣΥ που είχε βγάλει 100 προτάσεις, η δική μου απάντηση είναι πως δεν έχει σημασία και χίλια να βάλεις είναι το αποτέλεσμα που μετρά».

Ανάμεσα στις προτάσεις της είναι και η πρόωρη σύνταξη με επιπλέον 550 ευρώ τον μήνα σε σφαγεία και χασάπηδες. Ερωτηθείσα γι’ αυτό είπε «Ο λόγος είναι γιατί θέλω να προωθήσω τα προϊόντα τα βιολογικά, δεν θέλω να σφάζονται τα ζώα».

Μετέπειτα εξήγησε το λόγο που αποφάσισε να κατέβει σαν υποψήφια, «Την απόφαση την πείρα όταν ξέσπασε ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Παρακολουθώντας πως το χειρίστηκε ο Αναστασιάδης από την αρχή, πήγαινε στις Βρυξέλλες και φώναζε υπερ της Ουκρανίας και εναντίον της Ρωσίας που η Ρωσία ήταν υπέρ μας, είναι υπερδύναμη. Μπορούσε να το διαχειριστεί  πιο διπλωματικά. Ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να παίρνει αποφάσεις που θα δημιουργήσουν κρίση στη χώρα του».

Για τα debate είπε ότι δεν έχει λάβει πρόσκληση και πως αν την καλέσουν θα πάει.

«Σε Μητροπόλεις θα κάνω τις συγκεντρώσεις μου και θα το συνδυάζω με φιλανθρωπικά. Δηλαδή εκεί που θα γίνονται οι συγκεντρώσεις όποιος θέλει να δίνει κάτι για να πηγαίνει σε άτομα που τα χρειάζονται. Το σύνθημα μου είναι ‘Ελευθερία για τις γυναίκες‘», ανέφερε η κα Σελεστίνα.

Μιλώντας για τη σχέση της με το ΕΛΑΜ είπε πως ήταν μέλος για τρία χρόνια και γραμματέας των γυναικών τους τελευταίους μήνες.  Για το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας της από το ΕΛΑΜ είπε ότι έστειλε επιστολή προς το ΕΛΑΜ αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Επιπλέον ανάμεσα στις προτάσεις της είναι η κατάργηση της καντίνας στα σχολεία και του «homework». Εξήγησε ότι μεσημεριανό θα τρώνε στο σχολείο, ενώ για το homework είπε ότι καλό θα ήταν τα μαθήματα των παιδιών να τελειώνουν στο σχολείο και μετά να έχουν ελεύθερο χρόνο για να κάνουν ότι θέλουν στο σπίτι.

«Δεν έχω επικοινωνιολόγο στο επιτελείο αλλά έχω θεολόγο και έχω και υποστηρικτή γιατρό που είναι αναγνωρισμένος από την Αμερική» ανέφερε η κα Τσελεστίνα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα