Friday, May 3, 2024
HomeΕπικαιρότηταΑπάντηση Μαυρογιάννη σε Αριστερή Πτέρυγα: «Δεν ζητώ εν λευκώ επιταγή»

Απάντηση Μαυρογιάννη σε Αριστερή Πτέρυγα: «Δεν ζητώ εν λευκώ επιταγή»

Ανακοίνωση-απάντηση με αφορμή ανακοίνωση της Αριστερής Πτέρυγας, δίνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων, «είμαι πάντα στη διάθεση της Αριστερής Πτέρυγας και άλλων προοδευτικών δυνάμεων για συζήτηση ιδεών και προτάσεων και συνδιαμόρφωσης του προγράμματος διακυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης: Αναμένει να δει το προεκλογικό πρόγραμμα του Α. Μαυρογιάννη η Αριστερά Πτέρυγα

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Δεν ζητώ από κανέναν εν λευκώ επιταγή»

Απάντηση ανεξάρτητου υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, με αφορμή ανακοίνωση της Αριστερής Πτέρυγας (25/08):

Η ευόδωση της προσπάθειας για μία μεγάλη και πραγματικά προοδευτική αλλαγή απαιτεί συλλογικότητα, συνέργεια και συνεισφορά από όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν σε αυτήν.

Η Αριστερή Πτέρυγα και άλλα οργανωμένα σύνολα, έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν και μπορούν να αναδειχθούν καθοριστικές όχι μόνο στη διαμόρφωση του προγράμματος διακυβέρνησης και στην ευρύτερη κινητοποίηση της κοινωνίας για την εκλογική επιτυχία, αλλά και για την εφαρμογή της προοδευτικής πολιτικής που οραματιζόμαστε και που θα ανεβάσει τον τόπο μας ψηλότερα και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας.

Είμαι πάντα στη διάθεση της Αριστερής Πτέρυγας και άλλων προοδευτικών δυνάμεων για συζήτηση ιδεών και προτάσεων και συνδιαμόρφωσης του προγράμματος διακυβέρνησης. Δισταγμοί και επιφυλάξεις είναι απόλυτα θεμιτοί και σεβαστοί. Είναι βεβαίως πρώτιστα για μένα η πρόκληση, η ευθύνη και η υποχρέωση να πείσω κάθε πολίτη και κάθε οργανωμένο σύνολο και η κριτική και διαλεκτική προσέγγιση, είναι μέρος της θεώρησης που φιλοδοξώ να επικρατήσει στον πολιτικό λόγο και στον δημόσιο βίο. Δεν ζητώ από κανέναν εν λευκώ επιταγή.

Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να ορίζουν τη μοίρα του τόπου, να κρίνουν και να αποφασίζουν ελεύθερα και ορθολογικά και να συνδιαμορφώνουν το μέλλον. Κανένας δεν δικαιούται να θεωρεί την ψήφο τους δεδομένη και η λαϊκή εντολή έχει επιτακτικό χαρακτήρα που άπτεται των όρων του κοινωνικού συμβολαίου.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα